Operacions empresarials
Economia Alimentació 04/05/2023

El gran imperi de la galeta catalana: l'empresa de les Chiquilín compra Birba

El grup d'alimentació Adam Foods augmenta el seu catàleg de marques amb la compra de Galetes Camprodon

2 min
Caixa de galetes de la marca Birba, fins ara propietat de Galetes Camprodon.

BarcelonaEl grup d'alimentació català Adam Foods ha comprat Galetes Camprodon, l'empresa fabricant de les conegudes galetes Birba, segons han informat les dues empreses aquest dimecres en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fundada el 1893, Galetes Camprodon té una fàbrica al municipi del Ripollès que li dona nom –on també té la seu– i des d'on fabrica les diverses gammes de galetes que ven al mercat espanyol, sobretot Birba i Nuria. L'empresa compta amb una plantilla d'unes 60 persones.

Segons Adam Foods, tot i integrar-se al grup, Camprodon operarà com una societat "independent". Les dues empreses no han informat sobre el preu de l'operació.

Adam Foods, amb seu a Barcelona, és la companyia matriu de diverses marques de productes alimentaris, com ara La Piara, Panrico, Granja San Francisco, Aneto i Phoskitos; però sobretot s'especialitza en una gamma de marques de galetes amb llarga trajectòria a Espanya, com ara Cuétara, Artiach, TostaRica, Filipinos i Chiquilín.

El seu extens catàleg de marques de galetes és un dels elements que han decantat els propietaris de Galetes Camprodon a traspassar el negoci a Adam Foods. "Aquesta operació és una oportunitat inqüestionable per a Galetes Camprodon, que s’uneix a un grup familiar de llarga tradició de galetes i marquista, compromès a llarg termini amb l’activitat industrial", ha indicat en el comunicat Víctor Marsal, gerent i accionista del fabricant de Birba.

Continuïtat dels treballadors

Segons el mateix Marsal, l'empresa compradora ha expressat "el seu compromís amb la continuïtat dels treballadors i de la forma d’elaborar" les galetes per mantenir la qualitat dels productes, un fet que també ha destacat Fabrice Ducceschi, gerent d'Adam Foods. Així mateix, Ducceschi ha destacat que "Birba i Nuria són marques molt valorades" dins del mercat.

Adam Foods és una de les companyies hereves del grup d'alimentació Nutrexpa, que el 2015 es va dividir en dues societats, una per a cadascuna de les dues famílies accionistes. Una és Idilia Foods, propietària de marques com Nocilla o Colacao i controlada per la família Ferrero, mentre que Adam Foods va quedar en mans de la família Ventura.

El grup té una facturació de 350 milions d'euros i vendes en 75 països, amb una plantilla de 1.400 treballadors. Actualment, opera set centres de producció a Espanya, tres dels quals a Catalunya: un a Artés (Bages) de la marca de caldos Aneto, una factoria de patés a Manlleu (Osona) i una planta de la filial Granja San Francisco a Riudarenes (Selva), als quals s'afegirà ara la fàbrica de Camprodon. A més, l'empresa té dues plantes més a Portugal.

stats