Alimentació
Economia Alimentació 14/10/2022

Jaime Castellanos abandona l’accionariat de l’embotellador de Coca-Cola

L'empresari ha desinvertit, presumiblement, per engegar nous projectes professionals

2 min
Jaime Castellanos, en una imatge d'arxiu.

Moviments accionarials a Olive Partners, l’empresa que agrupa els embotelladors ibèrics de Coca-Cola. Jaime Castellanos n’ha abandonat l’accionariat, tal com ha pogut confirmar aquest diari. Fins ara, Castellanos (que, tot i ser basc, és un dels noms propis més importants de l’empresariat madrileny) era propietari d’una mica menys de l’1% del capital del grup i també ocupava una cadira al consell d’administració. El principal accionista d’aquesta companyia és la catalana Cobega, que ja en controla més del 56% del capital.  

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Olive Partners és una empresa poc coneguda però d’una importància capital. És a través d’aquesta societat que Cobega, propietat de la família Daurella i amb seu a Esplugues de Llobregat, controla Coca-Cola Europacific Partners, el principal embotellador del món d’aquest refresc. 

El segon accionista principal d’Olive Partners (anteriorment coneguda com a Coca-Cola Iberian Partners) és Empresas Comerciales e Industriales Valencianas, amb un 21%. 

Castellanos era un accionista minoritari d’Olive Partners, però s’ha embutxacat diverses desenes de milions per la venda de la seva participació, tot i que l’import exacte no s’ha fet públic. “Ha agafat el diners i desinverteix”, es limiten a dir les fonts consultades, que especulen que possiblement utilitzarà els diners per engegar algun altre projecte empresarial.

La trajectòria empresarial de Castellanos és extensa. Va ser president, conseller delegat i un dels principals accionistes de Recoletos, que posseïa capçaleres espanyoles històriques com Marca, Expansión o Telva. El 2007 es van vendre el grup per 1.100 milions d’euros. Feia només tres anys que ell i altres empresaris l’havien comprat i, en tan sols aquest temps, van obtenir unes plusvàlues de 350 milions.

La seva activitat empresarial ha seguit als consells d’empreses Áreas o Acciona o a Moove Cars, una empresa de vehicles amb llicència VTC. També va ser president del broker d’assegurances Willis Iberia, companyia que el va demandar per competència deslleial quan Castellanos va marxar per crear la seva pròpia companyia, Asterra. Aquest estiu, però, els tribunals el van exonerar de tota culpa.

stats