Economia 20/09/2013

Alstom i els sindicats redrecen les negociacions per retallar costos a Santa Perpètua

La direcció retira la rebaixa de sous per pactar una doble escala salarial per als nous empleats i altres mesures de flexibilitat

Europa Press
1 min

BarcelonaDirecció i sindicats d'Alstom han arribat a un preacord per negociar mesures laborals a la fàbrica de Santa Perpètua que en millorin la competitivitat. Després d'una reunió amb la mediació del Govern que s'ha allargat tota la nit, el compromís ha arribat després que la direcció hagi retirat la proposta de reducció salarial per engegar de nou el diàleg amb la plantilla.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts sindicals han explicat a Europa Press que s'ha retirat de la taula la proposta d'Alstom de retallar els sous per buscar un pacte global que garanteixi el futur de l'empresa. La plantilla debat el preacord en una assemblea aquest matí.

El secretari d'Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Ramon Bonastre, ha explicat que ara es plantegen mesures com ara unes condicions laborals diferents per als nous treballadors que entrin a l'empresa –com la doble escala salarial– i un augment de la jornada laboral anual que seria progressiu, fins al 2016.

Bonastre ha reconegut que el preacord no implica que la planta catalana recuperi la producció de metros per al macroprojecte de Riad, que Alstom ha adjudicat a Polònia i que no es planteja, de moment, redirigir a Santa Perpètua. En tot cas, el compromís de la direcció, ha afegit, és garantir nous projectes i càrrega de feina a canvi del que es demana a la plantilla.

"Si no hi hagués aquest acord, el futur de Santa Perpètua s'hauria de posar en dubte" i podria presentar un altre ERO, ha reconegut el responsable de Relacions Laborals del Govern.

El 2011 ja es va reduir plantilla en 200 empleats, i actualment treballen a les instal·lacions unes 650 persones, que amb les càrregues de treball futures poden augmentar.

stats