Economia 12/03/2016

Álvarez diu que la seva victòria demostra que "la majoria de la UGT vol un canvi" i que la "catalanofòbia no ha funcionat"

El nou secretari general de la UGT demana a les formacions d'esquerres que aprofitin la seva majoria al congrés per impulsar polítiques progressistes

Acn
2 min
Josep Maria Álvarez, la matinada d'aquest dissabte al tram final del congrés d'UGT

MadridEl nou secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, ha assegurat aquest dissabte de matinada, poc després que es donés a conèixer el resultat del 42è congrés del sindicat, que la victòria de la seva candidatura demostra que "la majoria de la UGT vol un canvi" i posa de manifest que, al sindicat, "la catalanofòbia no ha funcionat", en referència a la campanya que la cúpula sortint ha fet contra ell aprofitant el seu suport al dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Álvarez s'imposa al candidat oficialista, Miguel Ángel Cilleros, per 17 votsÁlvarez, que tancarà el congrés aquest dissabte al migdia amb un discurs davant el plenari, ha volgut llançar un missatge al Congrés dels Diputats perquè "definitivament, comenci a emprendre mesures i a impulsar polítiques que necessita la gent per poder afrontar les necessitats més imminents". "La gent no pot esperar més temps, i hi ha una majoria d'esquerres que ho pot fer i que ho ha de fer", ha sentenciat.

Visiblement emocionat i encara rebent els aplaudiments dels delegats del congrés, Álvarez ha admès davant els mitjans de comunicació que està "molt content" pel resultat (306 vots per a ell i 289 a favor del contrincant oficialista, Miguel Ángel Cilleros). "Ha estat un bon congrés després d'una feina llarga en què hem 'patejat' tot el país", ha sentenciat.

Segons el secretari general de la UGT, s'ha demostrat que "la majoria d'UGT vol canvi", i això és, precisament, el que s'ha compromès a fer. Aquest canvi, ha explicat, es durà a terme a "les estructures del sindicat", i també, en "l'exigència de polítiques per arreglar els problemes de la gent en relació als salaris, l'atur, l'habitatge i tantes i tantes coses on existeixen mancances".

També ha fet referència a la campanya en contra seva que ha fet la cúpula sortint criticant el seu suport al dret a decidir. Ha apuntat que el resultat de la votació posa de manifest que "a la UGT la catalanofòbia no funciona". Un fet, ha dit, que espera que es produeixi també a tot l'Estat.

"Crec que això és una bona notícia no només per a Catalunya, sinó per a Espanya, perquè amb menys catalanofòbia segurament que les possibilitats d'entesa i d'acord entre Catalunya i Espanya estaran més a l'abast", ha sentenciat.

stats