Economia 17/05/2019

Amazon entra a Deliveroo amb una ronda de finançament de 514 M€

Una part dels fons captats es destinaran a millorar les condicions laborals dels 'riders'

Ara
2 min
La nova normativa europea protegirà els drets dels treballadors de plataformes a demanda.

BarcelonaEl gegant del comerç electrònic Amazon s'ha convertit en un dels principals inversors de Deliveroo, la plataforma digital de repartiment de menjar a domicili, després de liderar una ronda de finançament de 514 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Estem impressionats amb l'enfocament de Deliveroo i la seva dedicació a brindar als clients una selecció cada vegada més important d'excel·lents restaurants i alternatives de lliurament", ha dit Doug Gurr, responsable d'Amazon UK.

A més de la companyia fundada per Jeff Bezos, en aquesta ronda de finançament també hi van participar inversors ja presents en el capital de Deliveroo, com T. Rowe Price, Fidelity Management & Research Company i Greenoaks.

En les diferents rondes de finançament, la plataforma de repartiment ha recaptat un total de 1.368 milions d'euros.

Deliveroo ha explicat que destinarà els fons captats a l'ampliació del seu negoci, així com a incrementar el seu equip d'enginyers a les oficines de la companyia a Londres, a més del desenvolupament de nous productes per oferir una oferta més personalitzada als consumidors i noves eines als repartidors.

"Aquesta nova inversió ajudarà Deliveroo a créixer i a oferir als seus clients més alternatives, adaptades als seus gustos personals i, també, més oportunitats de creixement i ampliació als restaurants. Alhora permetrà crear feines més flexibles i més ben remunerades per als 'riders'", ha dit Will Shu, fundador i conseller delegat de Deliveroo.

ARANWS20190430_0215Glovo tanca una ronda de finançament de 150 M€Revés per a Glovo

Aquesta entrada d'Amazon a Deliveroo suposa un revés important per a un dels seus principals competidors a Europa, la plataforma catalana Glovo, que fa poques setmana va tancar una ronda de finançament de 150 milions d'euros.

Deliveroo opera en més de 500 ciutats de 14 mercats, incloent-hi Austràlia, Bèlgica, França, Alemanya, Hong Kong, Itàlia, Irlanda, els Països Baixos, Singapur, Espanya, Taiwan, la Unió d'Emirats Àrabs, Kuwait i el Regne Unit. La plataforma col·labora amb més de 80.000 restaurants i té 2.500 empleats a les seves oficines de tot el món, a més d'uns 60.000 repartidors.

stats