Economia 07/03/2017

Barcelona bat Milà i Madrid i capta una nova inversió d’Amazon

La plataforma obrirà al 22@ de la capital un centre per a pimes que donarà feina a 500 persones

Xavier Grau
4 min
Imatge de les oficines d'Amazon, facilitada per la companyia.

BarcelonaAmazon, la multinacional líder del comerç electrònic, aposta de nou per Catalunya. La companyia va anunciar ahir que obrirà a Barcelona un centre per assessorar les petites i mitjanes empreses (pimes) del sud d’Europa que venen els seus productes a través dels diferents canals de la companyia. Des de la capital catalana Amazon donarà servei a les empreses d’Espanya, França i Itàlia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L’opció de Barcelona s’ha imposat a altres ciutats que també el volien, com Milà, Madrid i, fins i tot, París, tot i que no tenia tantes opcions, segons va saber l’ARA per fonts coneixedores de la negociació. El centre s’instal·larà al districte tecnològic de Barcelona, el 22@, malgrat que la companyia no va voler confirmar el lloc exacte. Fa uns dies va sortir publicada la possibilitat que Amazon llogués oficines al complex que està aixecant al 22@ la promotora Castellví amb els fons internacionals Stoneweg i Global Danbury, a la cantonada entre els carrers Tànger i Badajoz. No obstant, fonts d’Amazon van dir ahir que sobre la ubicació “no hi ha res decidit ni signat”.

Aquesta és la quarta inversió que anuncia Amazon a Barcelona o els seus voltants en els últims nou mesos. Aquestes inversions són el nou centre logístic del Prat, en construcció i que es preveu que entri en funcionament a la tardor, amb 60.000 metres quadrats i que donarà feina a 1.500 persones. Amazon també va anunciar l’adquisició d’un centre logístic a Castellbisbal i un centre de distribució urbana a Barcelona per al servei Prime Now (servei de lliurament en menys d’una hora).

Servei a les pimes

El nou centre anunciat ahir suposarà la creació de 500 llocs de treball en els pròxims tres anys, segons les previsions de l’empresa. Abans de l’estiu ja estarà operatiu un equip inicial amb 100 treballadors. De fet, ahir Amazon ja va començar a recollir els currículums dels interessats a treballar-hi.

Aquest nou centre, que rebrà el nom de Seller Support Hub, servirà per donar suport a les petites i mitjanes empreses que venen mitjançant les webs d’Amazon a través del servei Amazon Marketplace. Només a Espanya, d’acord amb els càlculs de la companyia, les pimes que venen a través d’aquest servei van vendre per valor de 200 milions d’euros en els mercats internacionals el 2016, segons va comunicar ahir Amazon, que va indicar que aquestes empreses donen feina a més de 2.100 persones per gestionar les comandes que reben de tot el món.

Els empleats del nou hub d’Amazon a Barcelona ajudaran les pimes del sud d’Europa a utilitzar les eines que la companyia ha posat al seu abast perquè puguin augmentar les vendes internacionals. Així, des d’aquestes oficines d’Amazon es donarà assistència a les petites i mitjanes empreses d’aspectes que van des del canvi de divises a la traducció de continguts a diferents idiomes, o l’ús de la logística d’Amazon.

“Barcelona és la seu ideal per al nostre nou hub ”, va assegurar François Nuyts, vicepresident i director general d’Amazon.es i Amazon.it en un comunicat. “Es tracta d’una ciutat que compta amb la combinació d’una xarxa de professionals internacionals de reconegut talent i amb un teixit de pimes, emprenedors i start-ups especialment dinàmic i innovador”, va afegir. La multinacional ha escollit Barcelona, en gran part, perquè té professionals coneixedors de la tecnologia, amb formació i coneixement d’idiomes.

El tinent d’alcalde d’Empresa, Ocupació i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va destacar que anuncis com el d’Amazon “reforcen el lideratge de Barcelona com a motor econòmic de l’arc mediterrani”.

LES CLAUS

1. Què és el Seller Support Hub que obrirà Amazon?

Serà un centre de serveis de la companyia per ajudar des de Barcelona les petites i mitjanes empreses d’Espanya, França i Itàlia a vendre a través de les pàgines web del grup Amazon. Les pimes espanyoles que venen a través de la plataforma van exportar per un valor de més de 200 milions d’euros l’any 2016.

2. On s’instal·larà aquest nou centre?

La companyia de comerç electrònic diu que encara no hi ha res decidit ni signat, però fonts de l’empresa asseguren que anirà al districte del 22@. La companyia ja ha començat el procés per captar els treballadors i espera que comenci a funcionar abans de l’estiu amb un centenar de professionals, per arribar a uns 500 en tres anys. La companyia s’ha decidit per Barcelona per la combinació de talent internacional, teixit de pimes i emprenedors i start-ups.

3. Quines altres inversions ha fet Amazon a Catalunya?

La companyia líder del comerç electrònic està aixecant un macrocentre logístic al Prat de Llobregat que tindrà 60.000 metres quadrats i donarà feina a unes 1.500 persones. Aquest centre començarà a funcionar l’octubre que ve. A més, la companyia va adquirir un centre logístic a Castellbisbal, i un centre de distribució urbana a Barcelona per al seu servei Prime Now, per portar a casa del client la comanda en només un hora. Així, el nou hub anunciat ahir és la quarta inversió d’Amazon a l’entorn de Barcelona dels últims nou mesos.

stats