Economia 26/05/2015

Ana Botín és una de les 100 dones més poderoses del món

La presidenta del Grup Santander és l'única espanyola que apareix a l'última edició del rànquing de 'Forbes'

Europa Press
2 min
Ana Botín s’estrenava ahir en una presentació de resultats. La presidenta del Santander ha fet que el blanc guanyi terreny al vermell en el disseny corporatiu.

MadridLa presidenta de Banco Santander, Ana Botín, és una de les 100 dones més poderoses del món segons el rànquing elaborat per la revista 'Forbes'. Botín ocupa la divuitena posició i és l'única espanyola que apareix en el rànquing liderat per la cancellera alemanya, Angela Merkel.

A més, Ana Botín és la primera dona de la classificació entre les provinents del sector financer i no apareixia en el rànquing des de l'any 2011, quan la publicació nord-americana la va situar en la posició 77.

La revista destaca que la presidenta del Grupo Santander es va convertir en una de les executives del sector bancari "més poderoses del món" quan el setembre de 2014 va assumir la presidència del gegant espanyol dels serveis financers, després de la mort del seu pare, Emilio Botín.

D'aquesta manera, 'Forbes', remarca que Ana Botín amplia a quatre generacions el "regnat de la seva família" en el grup. A més, subratlla que va estudiar als Estats Units, parla cinc idiomes i ha ocupat diversos càrrecs directius a l'entitat.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, repeteix per cinquè any com la dona més poderosa del món. De fet, Merkel apareix a la llista en deu dels últims dotze anys i ha ocupat nou vegades la primera posició.

Tot i això, la publicació adverteix que podria perdre la primera posició a favor de Hillary Clinton, l'única dona amb oportunitats reals de "liderar el món". De moment, però, Clinton ocupa la segona posició del rànquing.

Les 10 dones més poderoses del món

  1. Angela Merkel (Alemanya)
  2. Hillary Clinton (Estats Units)
  3. Melinda Gates (Estats Units)
  4. Janet Yellen (Estats Units)
  5. Mary Barra 53 (Estats Units)
  6. Christine Lagarde (França)
  7. Dilma Rousseff (Brasil)
  8. Sheryl Sandberg (Estats Units)
  9. Susan Wojcicki (Estats Units)
  10. Michelle Obama (Estats Unit)
stats