Economia 02/12/2014

Mas-Colell: "No podem anar més enllà en la reducció de la despesa sense perjudicar els serveis"

El conseller d'Economia admet que la "situació fiscal" de la Generalitat "no millorar" i assenyala que es recupera la paga extra als funcionaris per una qüestió de "justícia"

Oriol March
2 min
Antoni Fernández Teixidó (CiU) i Rocío Martínez-Sampere (PSC), amb el conseller Andreu Mas-Colell. / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha insistit aquest dimarts en la presentació dels pressupostos per al 2015 que la Generalitat "no pot anar més enllà" en la reducció de la despesa "sense perjudicar la prestació de serveis". "Aquests comptes miren de protegir la despesa social", ha afegit Mas-Colell, que ha entregat els comptes a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i després ha presentat els números davant la premsa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El titular d'Economia ha admès que la "situació fiscal" de la Generalitat "no ha millorat", i ha assenyalat que si es recupera la paga extra als funcionaris i es retribueix de forma completa als interins no és perquè l'escenari financer de l'administració catalana vagi a millor, sinó per una qüestió de "justícia". "Durant tres anys s'ha mantingut la reducció de la paga extra. No s'ha fet a altres comunitats ni a l'Estat, i no podem demanar als nostres treballadors públics, que són un puntal, que tinguin un tracte diferencial", ha apuntat Mas-Colell.

"No es pot reduir més el pressupost perquè la despesa social per habitant ha retrocedit fins a nivells de deu anys enrere. No podem continuar d'aquesta manera", ha alertat el titular d'Economia. Més de tres quartes parts del pressupost es destinen a Ensenyament, Salut, Benestar, Interior i Justícia.

El conseller ha insistit que Catalunya, "soleta", ha fet el 15% del total de l'ajust fiscal de l'Estat, quan la seva despesa és del 5%. "Augmentar la pressió fiscal no és una opció", ha apuntat Mas-Colell en referència a les alternatives que té la Generalitat per complir amb els nivells dèficit que exigeix el ministeri d'Hisenda comandat per Cristóbal Montoro.

"L'Estat no està compartint els ingressos addicionals que l'Estat aconsegueix per la recuperació econòmica. Difícilment pot dir que no té diners si preveu una rebaixa impositiva, que és imprudent. Difícilment pot demanar a Europa una flexibilització de l'objectiu de dèficit", ha assenyalat Mas-Colell.

stats