FINANCES PÚBLIQUES
Economia 24/10/2013

Mas-Colell creu que la retallada al FLA perjudicarà la imatge exterior de l'Estat

El conseller defensa que els 1.700 milions que rebrà la Generalitat de menys retardaran els pagaments a proveïdors, cosa que a fora no s'entendrà

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha criticat aquest dijous al Parlament la retallada de 1.700 milions d'euros en els fons que ha de rebre Catalunya del fons de liquiditat autonòmica (FLA) i ha afirmat que s'hauran de "tornar als períodes de pagaments de finals del 2012". "Acabarem l'any com el vam començar", ha lamentat el conseller, que ha denunciat que "el ministeri d'Hisenda ha renunciat a la implementació de la llei de morositat".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i això, Mas-Colell ha afirmat que vol creure que el govern espanyol "té poc marge de tresoreria", però ha lamentat que "el pla d'emissions no té en compte l'ampliació de l'objectiu de dèficit", i que no l'amplien "per mantenir la reputació i per cert pànic a acostar-se un endeutament del 100% del PIB". "Si aquesta és la interpretació, això no representarà un guany net, ja que es trenquen les expectatives creades i confirmades als proveïdors i això no serà gens bo per a la reputació", sobretot de cara a països com Alemanya, ha defensat el conseller.

stats