Economia 25/07/2017

El català Ángel Vilá serà el nou conseller delegat de Telefónica

Álvarez-Pallete reorganitza la direcció la companyia per cobrir la vacant que deixa Julio Linares

Ara
3 min
Telefónica ven el 40% de Telxius després de la sortida a borsa fallida

BarcelonaCanvis al capdavant de Telefónica. El president executiu de la companyia, José María Álvarez-Pallete, ha proposat una nova organització en la direcció que inclou el nomenament com a nou conseller delegat del grup el català Ángel Vilá, que fins ara ocupava el càrrec de director d'estratègia i finances.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El lloc de conseller delegat estava vacant a Telefónica des que Álvarez-Pallete, l'últim a ocupar aquest càrrec, va substituir César Alierta com a president executiu de la companyia l'abril de 2016. En un comunicat, la companyia destaca que amb aquest moviment es consolida el model operatiu introduït el 2014. D'aquesta manera, les cinc operadores (Espanya, Brasil, Hispanoamèrica, Alemanya i el Regne Unit) i les direccions generals Comercial Digital i de Recursos Globals reportaran directament al conseller delegat.

És en aquest context de canvi que Álvarez-Pallete ha designat Vilá com a conseller amb caràcter d'executiu, per ocupar la vacant propiciada per la sortida de l'òrgan de govern de la companyia de Julio Linares. Linares seguirà vinculat al grup i es proposarà la seva propera incorporació als consells de Telefónica Brasil i Telefónica Deutschland. Així mateix, continuarà exercint tasques de representació institucional de la companyia en diversos organismes.

La trajectòria de Vilá

Més canvis a la direcció

El nomenament de Vilá, però, no ha sigut l'únic: en el nou esquema de responsabilitats, Laura Abasolo, fins ara directora de planificació, comptabilitat i control de gestió i membre del comitè executiu des de març de 2014, assumirà la direcció de finances i control, que depèn directament de José María Álvarez-Pallete. També assumirà la responsabilitat de les àrees de finances, fiscal, planificació financera i coordinació, consolidació i polítiques comptables, control i planificació i relacions amb inversors.

Així mateix, es crea la direcció d'estratègia i desenvolupament corporatiu: el màxim responsable en serà Enrique Lloves, fins ara director de desenvolupament corporatiu i de Fonditel, que s'incorporarà al comitè executiu de la companyia.

Els canvis han sigut aprovats en la reunió de Comissió de Nomenaments, Retribucions i Bon Govern de Telefónica, celebrada aquest dimarts, i es proposaran a la reunió que el consell d'administració farà demà, dimecres.

Un cop en marxa, el president executiu de Telefónica rebrà informació directa de nou membres de la direcció: el nou conseller delegat, Ángel Vilá; el secretari general del consell, Ramiro Sánchez de Lerín; el responsable de dades, José María Alonso, i les direccions de finances i control (Laura Abasolo), comunicació corporativa i màrqueting institucional (José Luis Gómez-Navarro), assumptes públics i regulació (Carlos López Blanco), estratègia i desenvolupament corporatiu (Enrique Lloves), cap de recursos humans (María García-Legaz) i assumptes públics de presidència (Francesc de Bergia).

D'altra banda, la Comissió de Nomenaments, Retribucions i Bon Govern ha aprovat proposar al consell que Enrique Blanco sumi a les seves responsabilitats actuals com a responsable de tecnologia l'àrea de sistemes, fins ara liderada per Phil Jordan, que deixa la companyia. Així mateix, amb l'objectiu de focalitzar tots els esforços i recursos destinats a innovació en una mateixa àrea, es proposarà la integració de Telefónica Open Future en l'àrea d'innovació, liderada per Gonzalo Martín-Villa. Per la seva banda, Luis Blasco, fins ara president de Vídeo a Espanya, deixarà la companyia. "Telefónica li agraeix la seva dedicació en aquests anys", assenyala l'operadora.

Canvis per assumir el gir digital

La companyia explica que, en un context de contínua transformació, Álvarez-Pallete ha decidit redissenyar el model organitzatiu de la companyia per "accelerar el ritme de creixement del negoci, facilitar la implantació i l'assoliment de noves metes i objectius i impulsar els nous valors que hauran de regir la vida corporativa en els propers anys".

Així, remarca que el president executiu vol impulsar el posicionament públic de la companyia en l'ecosistema digital per posicionar-la com a "líder en transformació digital als països en els quals opera i contribuir a definir les noves regles de l'economia digital, amb la confiança dels clients com a pilar clau per al futur de la companyia ".

"Igualment, en l'avanç cap a una companyia de plataformes, la companyia segueix simplificant la seva estructura, unificant àrees de gestió per agilitzar la presa de decisions i l'execució, reforçant les capacitats tecnològiques i d'innovació de Telefónica", afegeix.

stats