Economia 30/05/2014

Antoni Brufau reclama que Europa tingui una política energètica comuna

El president de Repsol creu que "totes les energies són necessàries i complementàries"

Ara
1 min
Antoni Brufau i Artur Carulla a les jornades del Cercle d'Economia, a Sitges / TJERK VAN DER MEULEN

SitgesEl president de Repsol, Antoni Brufau, ha defensat aquest divendres les prospeccions petrolieres a les Illes Canàries perquè, en cas que no es féssin, "Europa demostaria molta debilitat perquè necessita créixer". Durant la seva participació en la trobada anual del Cercle d'Economia, Brufau ha reclamat que Europa tingui una política energètica comuna que decideixi quina és la línia a seguir.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El 'fracking' [la polèmica tècnica per obtenir gas pissarra] està allà, però no és una cosa que pugui fer un país sol. Això requereix una estratègia conjunta i que tota Europa assumeixi el cost que tingui, independentment del lloc concret on es faci". A dia d'avui, ha afegit posteriorment, "ens enfrontem a una revolució sense saber on estem. Totes les energies són necessàries i complementàries".

Brufau, que ha estat presentat per Artur Carulla, vicepresident del Cercle i conseller de Repsol, ha afirmat que avui dia el poder en les relacions energètiques el té el suministrador. Però, amb la política comuna, "Europa podria adoptar polítiques conjuntes per comprar a Rússia o Argèlia", ha posat com a exemples.

"La crisi d'Ucraïna i les que ens puguin venir ens agafaran malament, amb els deures per fer", ha advertit el directiu català.

stats