Turisme
Economia 11/08/2021

Els apartaments turístics albiren un agost "fluix" però confien en el setembre

L'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona creu que l'estiu "no està sent bo" a causa de la cinquena onada

Rut Font Camats
2 min
Turistes a la Barceloneta

BarcelonaLa cinquena onada ha impactat amb força a tot el sector turístic, també al lloguer d'apartaments per a turistes. A Barcelona, els apartaments turístics han començat un mes d'agost "fluix" a causa de la gran quantitat de reserves cancel·lades a finals de juliol per l'inesperat rebrot de la pandèmia. Segons ha explicat a Efe el president de l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), Enrique Alcántara, els administradors de pisos turístics esperen que l'activitat es troni a "animar" de cara a finals de mes i al setembre, tot i que no servirà per compensar un estiu que "no està sent bo". Apartur creu que un augment de reserves ajudarà a millorar el balanç respecte a l'any passat, que defineix com a "nefast".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb l'arribada de la pandèmia i la caiguda del turisme, un 60% dels pisos turístics de la capital catalana van passar a fer lloguer residencial. Apartur assegura que, tot i que alguns apartaments ja tornen a destinar-se a turistes, molts s'han mantingut al sector residencial perquè creuen que ofereix "certa tranquil·litat" davant "la gran inestabilitat i incertesa" que es respira en el sector turístic.

Alcántara defensa que els pisos de lloguer no aporten els beneficis ni els llocs de treball que suposen els apartaments turístics. De fet, i segons un estudi d'aquesta associació presentat l'estiu passat, cada pis turístic a Barcelona genera 3.011 euros al mes en impostos. D'aquesta xifra, 1.333 euros provenen directament de la seva activitat com a allotjament, mentre que la resta correspon als impostos indirectes derivats d'altres activitats fetes pels visitants com el comerç, la restauració i l'oci.

Des d'Apartur esperen que l'activitat comenci a remuntar amb reserves de turistes procedents de França, Alemanya, Itàlia i de la resta d'Espanya. A més, el sector espera sortir "reforçat" de la crisi, ja que treballen amb allotjaments independents i creuen que les famílies preferiran conviure en una "bombolla" on no s'hagin de compartir serveis.

stats