Economia 25/07/2017

Applus retalla un 7,2% el benefici net fins al juny

Malgrat això la companyia manté el resultat operatiu

Ara
1 min
APPLUS ÉS EL PRINCIPAL GRUP D'ITV A CATALUNYA, AMB EL 60% DEL MERCAT 
 La xarxa de centres d'inspecció tècnica de vehicles (ITV) a Catalunya està formada per 44 estacions, que generen un negoci de 60 milions d'euros i fan més de 2,2 milions d'inspeccions de vehicles cada any.

BarcelonaEl grup Applus Services va registrar un resultat net de 16,3 milions d'euros en els 6 primers mesos de l'any, xifra un 7,2% inferior a la del mateix període del 2016, segons ha informat aquest dimarts la companyia, que ha precisat que el resultat operatiu ajustat va ser de 71 milions, en línia amb l'obtingut l'any anterior (70,6 milions d'euros).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El benefici net ajustat d'Applus es va situar en 40,2 milions d'euros entre gener i juny, lleugerament per sota dels 41,4 milions d'euros del primer semestre del 2016. La signatura va incrementar els ingressos un 0,7% a la primera meitat de l'any (-0,6% a tipus de canvi constant), fins als 789.300.000 euros, la major part procedents de la divisió d'Energia i Indústria que, encara que ha retallat els ingressos, ho ha fet a un ritme més baix.

El conseller executiu d'Applus +, Fernando Basabe, ha subratllat que després de 9 trimestres reduint ingressos, en el segon trimestre s'ha aconseguit que la facturació evolucioni en línia amb la del primer semestre del 2016. Basabe ha destacat, a més, que el marge del resultat operatiu es va mantenir estable fins al juny i que les divisions Idiada i Laboratories han registrat en el primer semestre creixements "més forts" dels ingressos aprofitant les condicions favorables dels mercats en què operen.

En tot cas, la companyia espera millorar la posició en el mercat a mig termini, quan millorin les condicions adverses que han estat impactant sobre la seva divisió d'Energia i Indústria, de la qual procedeixen dos terços dels ingressos del grup. El deute net d'Applus al tancament del primer semestre es va situar en 69,4 milions d'euros, xifra inferior a la del mateix període del 2016.

stats