Economia 11/02/2011

Artur Mas: "El govern espanyol pot opinar, però no apujarem els impostos"

El president de la Generalitat defuig la confrontació amb Elena Salgado i assegura que no considera "cap ingerència" el suggeriment de la vicepresidenta espanyola. Tanmateix, assegura que incrementar la pressió fiscal "no és la recepta per reactivar l'economia"

Redacció
1 min

Barcelona"Tenim el cèntim sanitari sobre les benzines, tenim un impost de successions més alt que en altres llocs, tenim diversos impostos més alts, no se'ns pot demanar més". És l'opinió d'Artur Mas en resposta al suggeriment de la vicepresidenta espanyola Elena Salgado, que aquest dijous va proposar que la Generalitat apugi els seus impostos si necessita ingressos per compensar la retallada de despesa que exigeix Madrid a canvi d'admetre que es torni a endeutar.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i repetir diverses vegades que no considera "una ingerència" les declaracions de Salgado i deixar clar que no vol cap confrontació amb Madrid, el president de la Generalitat també ha dit que no farà cas d'aquesta opinió. "El govern espanyol pot expressar la seva opinió sobre el que vulgui, nosaltres també opinem sobre afers del govern espanyol, però és una opinió que no compartim, i no apujarem els impostos.

Per Mas, apujar impostos "no és la recepta adequada per reactivar l'economia, el que cal és una moderació fiscal, tot i que tenim clar que no la podem fer de cop".

stats