Economia 26/10/2012

El govern espanyol justifica l'augment de l'atur pels esforços en la contenció del dèficit

El sector públic ha generat la meitat dels nous aturats. Sáenz de Santamaría diu que la dada ha de servir d'estímul per fer més reformes

Efe
1 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha admès que la dada de l'atur que s'ha conegut aquest divendres és dolenta i ha dit que ha de servir d'estímul per continuar amb les reformes per sortir de la crisi. La taxa d'atur a Espanya ha superat per primera vegada el 25%, segons l'Enquesta de Població Activa (EPA). Ja hi ha 5.778.100 aturats, un nou màxim històric.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, Sáenz de Santamaría ha indicat que la xifra de l'EPA demostra que no es pot aturar el "ritme" de les reformes i que cal treballar "ràpid" perquè l'activitat torni a créixer i es creïn llocs de treball.

Sáenz de Santamaría ha destacat que la destrucció d'ocupació en el sector privat és de només de 500 persones si es tenen en compte els dos últims trimestres. Això suposa, segons la vicepresidenta, que l'ajust de l'ocupació s'està donant en l'administració, especialment en l'autonòmica, que està fent un esforç en la contenció del dèficit públic. La ministra de Treball, Fátima Báñez, creu que l'estancament de l'atur en el sector privat demostra que la reforma laboral està donant fruits.

stats