Publicitat
Publicitat

CRISI

Els problemes econòmics superen els polítics

La preocupació per l'atur arriba a la cota més alta de l'última dècada

L'economia amoïna més els ciutadans que els assumptes de la classe política i els partits, segons el darrer baròmetre del CIS del febrer.

La preocupació ciutadana per l'atur ha marcat un nou rècord, segons el darrer baròmetre del CIS, que reflexa que es tracta del principal problema per al 83,9% dels enquestats.

Els resultats del mes de febrer mostren que l'atur segueix creixent com a preocupació mes rere mes. En segon lloc, hi ha els problemes econòmics, que el 51,6% dels ciutadans destaca en primera posició.

Els assumptes de la classe política i els partits perden pes i preocupen només el 17,8%, tres punts per sota de l'anterior sondeig.

El aturats espanyols enquestats veuen majoritàriament 'poc o gens probable' trobar una feina aquest any, mentre que els qui sí que treballen són més optimistes i un 76% veu 'poc o gens probable' perdre els seu lloc de feina.

El darrer baròmetre també mostra com a quarta preocupació la immigració, que citen un 12,6% dels ciutadans enquestats, i la inseguretat que creix dos punts al febrer fins al 9,4%. El terrorisme i ETA només el consideren el principal problema un 5,6% dels preguntats, dos punts per sota que el mes anterior.

Etiquetes

Més continguts de