Transport

Escassa afectació de l'aturada de transportistes a Catalunya

És la primera jornada de vaga de camioners contra les males condicions de treball i l'encariment dels carburants

ARA
1 min
Camions aturats en una estació de servei a Cassà de la Selva (Gironès).

BarcelonaL'aturada de camioners convocada per la Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport ha tingut una incidència mínima a Catalunya, tot i l'enrenou que va crear la setmana passada un vídeo que va córrer per WhatsApp que assegurava que la mobilització podria generar problemes de desabastiment a supermercats o petits comerços, entre d'altres

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De fet les poques afectacions que s'han produït s'han concentrat en nusos logístics per al transport de mercaderies, com les entrades del port de Tarragona i Mercabarna.

Segons el Servei Català de Trànsit, a les 8.30 hores del matí hi ha hagut més d'un quilòmetre de circulació amb congestió a l'A-27 en direcció al port tarragoní. Per altra banda, els transportistes han informat d'un tall a la N-420 a Gandesa i en una de les entrades de Mercabarna, el mercat majorista situat a la Zona Franca de Barcelona, també a primera hora del matí

La vaga, que és indefinida, ha començat aquest dilluns i vol denunciar les "condicions laborals inadmissibles" al sector i els efectes de la pujada del preu dels carburants.

La manifestació, però, no compta amb el suport de les patronals que tenen representació en l'òrgan de diàleg amb l'administració.

stats