Economia 25/01/2021

Audax compra quasi 2.000 MW d'energia renovable al seu president

Els parcs fotovoltaics tenen un valor superior als 100 M€

2 min
José Elías, president i fundador d'Audax.

BarcelonaAudax Renovables ha anunciat aquest dilluns una adquisició de projectes d'energia renovable que sumen gairebé 2.000 megawatts (MW) de potència, segons ha anunciat la companyia. L'empresa comprarà aquests projectes al grup Excelsior Times, que és propietat del president de la mateixa Audax, José Elías.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els projectes, a Espanya, Portugal i Itàlia, sumen 1.942 MW i tenen un valor de mercat de 102 milions d'euros, segons la valoració que ha fet E&Y Espanya, ha informat Audax. L'elèctrica de Badalona ha assenyalat que, del total, 1.140 MW són a Espanya, amb projectes que tenen ja els punts de connexió a la xarxa, els terrenys i pels quals ha sigut admesa a tràmit la seva autorització. Altres 601 MW són a Portugal, dels quals 204 ja tenen el punt de connexió a la xarxa perquè formen part de la subhasta del passat mes d'agost. La resta, 201 MW, són a Itàlia i ja tenen els terrenys i la connexió en la seva pràctica totalitat.

L'energia que produiran aquestes instal·lacions fotovoltaiques serà adquirida per la mateixa Audax Renovables, amb un acord d'adquisició a llarg termini (PPA). Així, els projectes ja tenen compromesa la compra de l'energia que produiran i Audax Renovables ha informat que amb aquesta cartera d'energia ha decidit no anar a les subhastes de renovables que està previst que es convoquin a Espanya aquest mateix mes de gener.

Elèctrica integrada

L'operació s'emmarca dins de la política anunciada al mes de desembre per la companyia, quan va fer una emissió de bons verds per valor de 200 milions d'euros, en la qual es comprometia a instal·lar 750 MW en els pròxims cinc anys, per assolir en aquest període els 3.750 MW instal·lats en total. El president de la companyia, José Elías, ha assenyalat que aquesta operació lliga amb "el canvi d'estratègia de la companyia" dels últims mesos, centrada en convertir-se en "una companyia totalment integrada que tindrà com a core business l'activitat de generació d'energia 100% renovable, que permetrà comercialitzar aquesta energia verda als nostres clients".

Dins d'aquesta nova estratègia s'ha sumat al projecte d'Audax com a nou accionista rellevant Global Portfolio Investments, que, segons la companyia, donarà estabilitat a l'accionariat de la companyia i el seu president i accionista majoritari, José Elías, anirà reduint la seva participació fins a quedar-se amb el control d'aproximadament del 70%.

stats