Automoció
Economia Automoció 14/07/2023

Cupra bat tots els rècords i dispara un 28% les vendes de Seat

El bon rendiment de la planta de Martorell també ha contribuït a millorar els resultats del grup fins al juny

2 min
La cadena de Cupra a la planta de Martorell

BarcelonaSeat ha incrementat les vendes un 28,1% el primer semestre, amb més de 261.000 cotxes venuts. Un resultat que s'ha vist impulsat, en gran part, per l'auge de Cupra, la marca esportiva del grup, i també pel bon rendiment de la planta de Martorell. En el cas de Cupra, la marca ha batut un nou rècord els primers sis mesos del 2023 amb el lliurament de 107.300 cotxes, un 56,9% més que fa un any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La recuperació del subministrament de semiconductors ha permès augmentar la producció i les vendes i, en el cas de la factoria de Martorell, s'ha incrementat un 27% la producció, fins als 240.000 vehicles, mentre que la fabricació exterior, amb models com el Cupra Born, s'ha disparat un 68,4%.

El president de Seat, Wayne Griffiths, ha celebrat a les xarxes els resultats de la marca durant la primera meitat de l'any i ha reconegut que són bones notícies després d'anys "durs" a causa de la pandèmia i la crisi de subministraments. "Estic content de dir que Seat ara ha tornat fermament al camí del creixement. Els volums de producció han tornat als nivells previs a la pandèmia".

Cupra bat rècords

La marca ha aconseguit, el mes de juny, el resultat mensual més gran de vendes, amb més de 23.000 cotxes lliurats. L'empresa recorda que, des de la creació de Cupra el 2018, ha venut més de 400.000 vehicles, més del 25% només el primer semestre d'enguany. El líder indiscutible és el Cupra Formentor, el més venut a Europa i que bat nous rècords, amb 60.900 unitats lliurades fins al juny, un 21,1% més. El segueix el Cupra Born, amb un 129% més de cotxes venuts respecte al mateix període de l'any passat.

A més de Cupra, la producció global de la companyia, incloent-hi l'Audi A1, ha crescut un 36,5% el primer semestre respecte a un any abans, fins als 333.749 vehicles.

stats