govern

El Govern treu a concurs per 80 M€ la descarbonització dels seus cotxes

La Generalitat publica l'anunci de la licitació per adquirir 1.055 vehicles

ARA
2 min
Les vendes de vehicles elèctrics creixen un 50%

BarcelonaLa Generalitat ha iniciat el procés per substituir el seu parc mòbil per vehicles elèctrics o híbrids endollables, d'etiqueta ambiental de zero emissions o, en casos justificats per raons tècniques i operatives, per unitats amb altres tipus de combustió. Així ho ha fet amb la publicació, aquest dimarts, al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) de l'anunci de la licitació per adquirir 1.055 vehicles en la modalitat d'arrendament sense opció de compra, 858 dels quals seran elèctrics o híbrids endollables i els altres 197 –furgonetes, tot terrenys, tot camins– de combustió interna. El valor del contracte, dividit en 29 lots, és de 79.931.712 euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'import contempla el lloguer durant 36 mesos per als elèctrics i híbrids i 48 mesos per a la resta, amb una possible pròrroga de fins a 24 mesos per als primers i de 12 per als segons. A més, segons explica la Generalitat, del total de vehicles que surten a licitació, 841 són susceptibles de rebre subvenció dels fons europeus Next Generation. A la vegada, la compra es farà per la Comissió Central de Subministraments –òrgan que depèn del departament d'Economia i Hisenda– que permetrà obtenir un preu més econòmic. La data límit de presentació d’ofertes serà el 27 de març del 2024.

Renovació de la flota pública

Aquest miler d'unitats es destinaran a la renovació de la flota de dotze entitats del sector públic com ara l'Agència Catalana de l'Aigua, Servei Català de Trànsit, Ports de la Generalitat, Consell Català de l'Esport i Consorci Sanitari de l'Anoia, entre d'altres, i d'onze departaments –tots excepte Empresa i Treball, Acció Exterior i Unió Europea i Recerca i Universitats–.

La iniciativa s’emmarca en l’acord de Govern del 3 d’octubre, que aprovava el pla de transformació progressiva del parc mòbil públic terrestre de la Generalitat cap a un model de zero emissions l’any 2027 i l’ampliació i millora de la xarxa territorial de punts de recàrrega públics. El pla preveu implementar el projecte en quatre fases i durant un període de quatre anys. La licitació publicada aquest dimarts forma part de la primera fase i una part de la segona, que comença per la substitució dels vehicles de representació fins a arribar al transport públic col·lectiu de persones.

stats