Automoció
Economia Automoció 15/03/2023

Volkswagen mostra el seu model elèctric petit i assequible que es fabricarà a Martorell

La companyia vol vendre aquest model per menys de 25.000 euros

ARA
1 min
El president de Volkswagen, Oliver Blume, mostra el futur model elèctric.

BarcelonaLa marca Volkswagen ha mostrat per primer cop com serà el seu cotxe elèctric petit i assequible que es fabricarà a partir del 2025 a la planta de Seat de Martorell, un model del qual el consorci alemany ha presentat el primer prototip, ID. 2 all. Es tracta d'un cotxe totalment elèctric que, segons la companyia alemanya, serà tan gran com un Golf i tan barat com un Polo. De fet, la idea és que tingui un preu inferior als 25.000 euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest model es farà amb la plataforma MEB Entry del consorci alemany, la que té assignada Seat per fabricar cotxes elèctrics, i és la mateixa plataforma que utilitzarà el Cupra Urban Rebel. El conseller delegat de Volkswagen, Thomas Schäfer, ha indicat que espera presentar la versió de sèrie d'aquest nou model 100% elèctric el 2025.

La planta de Seat té assignada per al consorci alemany la fabricació, per a les seves diferents marques, del cotxe 100% elèctric i assequible. Per fer-ho, Seat té previst invertir 3.000 milions d'euros a Martorell, dins del pla d'electrificació que inclou també la planta de bateries de Sagunt i l'electrificació, a més de Martorell, de la planta que Volkswagen té a Landaben (Navarrra).

Tot i l'assignació a Seat d'aquest model elèctric petit i assequible per a les diferents marques del grup, els sindicats han reclamat l'assignació d'una segona plataforma elèctrica que asseguri la càrrega de treball i l'ocupació a la planta de Martorell. El consorci alemany, però, no ha pres encara cap decisió sobre la qüestió.

stats