Economia Banca 16/03/2023

Un grup de bancs dels EUA prepara el rescat del First Republic Bank amb 30.000 milions

L'entitat era la que menys dipòsits assegurats tenia després del fallits Silicon Valley Bank i Signature

ARA
1 min
Clients fent cua fora de la seu del Silicon Valley Bank, abans de la seva obertura, a Santa Clara, Califòrnia, Estats Units, el 13 de març de 2023

BarcelonaUn grup d'institucions financeres nord-americanes està "en converses" per rescatar el First Republic Bank amb fins a 30.000 milions de dòlars i podria anunciar aquest mateix dijous la mesura, segons diversos mitjans especialitzats. JPMorgan i Bank of America, els dos bancs més grans dels EUA, dipositaran 5.000 milions de dòlars cadascun a First Republic, segons avança el New York Times. La mateixa quantitat posaria Citigroup, segons The Wall Street Journal.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, s'espera que Goldman Sachs i Morgan Stanley aportin 2.500 milions de dòlars cadascun, si es concreta aquest acord entre les entitats, i que un grup més petit de bancs regionals podria aportar 1.000 milions de dòlars cadascun com a part del total, segons detalla el New York Times.

Després de publicar-se aquestes informacions, les accions de First Republic pujaven un 5,31% a primera hora de la tarda (hora local), quan a primera hora del matí l'entitat s'anotava unes pèrdues a la borsa de gairebé el 30%.

First Republic va tenir la tercera taxa més alta de dipòsits no assegurats entre els bancs dels EUA, per darrere de Silicon Valley Bank (SVB) i Signature Bank, dues de les entitats que van col·lapsar la setmana passada, segons una nota de Raymond James.

First Republic, que té seu a San Francisco, va ser degradada a la categoria d'inversió porqueria dimecres tant per Fitch Ratings com per S&P Global. Amb aquest moviment s'evita que First Republic segueixi el camí de Silicon Valley Bank i de Signature Bank, entitats tancades per les autoritats els dies 10 i 12 de març passats, respectivament, en un moviment que va desencadenar un corrent de pànic.

stats