Economia Banca 17/03/2023

La matriu del Silicon Valley Bank es declara en fallida

L'entitat, especialitzada en empreses tecnològiques, presenta la suspensió de pagaments en un tribunal de Nova York

ARA
1 min
Logotip de Silicon Valley Bank.

BarcelonaSilicon Valley Bank Financial Group, l'empresa matriu del malaguanyat banc Silicon Valley Bank (SVB), s'ha declarat en fallida aquest divendres a un tribunal de Nova York per intentar una reestructuració de capital, sota supervisió judicial, dels negocis que han estat intervinguts, segons ha informat el diari The Wall Street Journal.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les autoritats nord-americanes van intervenir dijous passat SVB, però no la seva matriu, encara que la cotització de les seves accions està paralitzada des del 9 de març. La mesura del govern dels Estats Units i els reguladors es va produir després que l'entitat, especialitzada en empreses tecnològiques emergents, patís una fugida massiva de dipòsits després de veure's obligada a vendre actius per cobrir les seves necessitats de liquiditat.

L'executiu de Joe Biden ha garantit tots els dipòsits d'aquesta institució i l'ha reobert sota una nova adreça i amb el nom de Silicon Valley Bridge Bank, per tal que pugui recuperar les seves activitats. La intervenció de SVB va desfermar un terratrèmol financer les sacsejades del qual van arribar a Europa, on també s'han viscut amb por les dificultats del banc suís Crédit Suisse.

Després de la desfeta de SVB, les autoritats van intervenir el també banc regional Signature i, ahir, les principals corporacions bancàries del país van acudir al rescat de First Republic Bank, que es troba entre els 15 bancs més grans del país i és un dels que més estan patint les conseqüències d'aquesta crisi, amb una injecció de 30.000 milions de dòlars.

stats