Economia 16/03/2015

Banco Madrid presenta concurs de creditors i suspèn les seves operacions

L'entitat financera, filial de l'andorrana BPA, està immersa en les sospites de irregularitats de la seva matriu per haver contribuït presumptament al blanqueig de capitals

Europa Press
1 min
Banco Madrid

MadridEls nous administradors de Banco Madrid, designats pel Banc d'Espanya, han decidit sol·licitar el concurs voluntari de creditors de l'entitat financera aquest dilluns, segons ha anunciat l'entitat.

"Les importants retirades de fons de clients que ha hagut d'atendre l'entitat en els últims dies han afectat la seva capacitat per fer front al compliment puntual de les seves obligacions", ha subratllat.

En aquesta situació, els nous administradors han decidit que "l'única manera" d'assegurar un tracte igual dels dipositants i altres creditors de Banc Madrid passa per sol·licitar el concurs de creditors de l'entitat i suspendre la seva operativa ordinària, mentre es pronunciï el jutge que hagi de conèixer el procediment.

Banco Madrid ha explicat que aquesta situació ve motivada pel "fort" deteriorament patit en la situació econòmica-financera durant els últims dies, després de conèixer-se la decisió adoptada per la Financial Crisi Enforcement Network (FinCEN) del Departament del Tresor dels Estats Units, acusant la seva matriu, Banca Privada d'Andorra (BPA), d'haver contribuït al blanqueig de capitals.

El Banc d'Espanya ha recordat en un comunicat que els dipòsits dels clients d'aquesta entitat estan garantits pel Fons de Garantia de Dipòsits d'Entitats de Crèdit fins a un màxim de 100.000 euros per titular.

L'entitat que president José María Linde ha subratllat que aquesta garantia "es farà efectiva al més aviat possible", quan es compleixin els tràmits pertinents, i ha explicat que els titulars de valors dipositats a Banco Madrid gaudiran de dret de separació en els termes que estableix la normativa vigent.

stats