Economia 22/05/2018

Bankia haurà acomiadat unes 2.000 persones a finals d'any

Conclourà l'expedient de regulació que va començar l'any passat per integrar les dues entitats

Júlia Manresa
2 min
La seu central de Bankia, a Madrid, aquest divendres. / PAUL HANNA / REUTERS

MadridLa integració de Bankia i BMN (Banco Mare Nostrum) suposarà acomiadar 2.000 persones aquest 2018. Així ho ha explicat aquest dimarts el conseller delegat de l'entitat, José Sevilla, en una trobada financera organitzada pel diari 'Abc' i la consultora Deloitte. Sevilla ha explicat que a finals d'any hauran "abandonat" Bankia unes 2.000 persones, de les quals dos terços ja hauran sigut acomiadades o prejubilades el primer semestre de l'any.

El número dos de Bankia ha elogiat el procés d'integració "rècord" que s'ha dut a terme aquest any i que li va costar rebaixar un 37% els beneficis el 2017. Sense els costos d'integració de l'entitat, el banc presidit per José Ignacio Goirigolzarri haurà millorat els resultats un 1,4% respecte al 2016.

Bankia encara és una entitat semipública, que hauria d'haver-se privatitzat del tot a finals del 2019. Per això, aquest any Goirigolzarri ha afirmat diverses vegades que era un bon moment per escometre la privatització. Però al mateix temps el ministeri d'Economia ha reiterat que no té pressa i que el seu objectiu és anar-la venent per paquets per treure'n la màxima rendibilitat. Cal recordar que el govern espanyol ja va allargar una vegada el termini límit per a la privatització d'aquesta entitat.

El FROB redueix pèrdues

Però hi ha qui sí que s'ha beneficiat de la integració de Bankia i BMN. El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha reduït les pèrdues un 40% el 2017. Va perdre 950 milions d'euros l'any passat, tal com informa Europa Press. La factura és més petita que la de l'any anterior, de 1.693 milions d'euros. De fet, l'impacte de BFA i Bankia ha injectat 60 milions a aquesta entitat, mentre que l'any anterior havia fet encara més gros el forat en aportar-hi unes pèrdues pròximes als 1.400 milions d'euros.

stats