Economia 25/07/2013

BFA-Bankia tanca el primer semestre amb 428 milions d'euros de benefici

El grup nacionalitzat ha dotat amb 525 milions d'euros les provisions per fer front a les reclamacions de les preferents i subordinades

Salvador Almenar
2 min

ValènciaEl grup BFA-Bankia ha acumulat uns beneficis nets de 428 milions d'euros durant el primer semestre de l'any. Amb aquesta xifra, el banc nacionalitzat segueix el seu pla estratègic 2012-2015 i compleix les previsions d'acabar l'exercici 2013 amb uns resultats positius de 800 milions d'euros, aproximadament, segons ha explicat avui a València el director general de la Presidència José Sevilla.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pel que fa a Bankia, l'entitat va aconseguir uns beneficis després d'impostos de 192 milions d'euros durant el primer semestre. Els resultats de Bankia s'han vist condicionats el primer semestre pel pagament de 142 milions d'interessos corresponents al crèdit subordinat que BFA va atorgar a Bankia el 12 de setembre del 2012 i que va estar cancel·lat el 23 de maig.

El directiu de BFA-Bankia, José Sevilla, ha destacat durant la presentació dels resultats del primer semestre "el compliment dels objectius marcats en el pla estratègic de l'entitat" i ha mostrat la "satisfacció" dels dirigents del banc "pels bon resultats" aconseguits durant els primers sis mesos de l'any.

Sevilla ha explicat que l'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri ja ha destinat 525 milions d'euros a aprovisionar el fons per fer front a les reclamacions dels clients posseïdors de productes híbrids, com són les participacions preferents i el deute subordinat.

El director general de Presidència del grup ha insistit en la capacitat de BFA-Bankia per resoldre tots els processos d'arbitratge derivats de les preferents. El banc té "recursos suficients" per assumir el cost addicional que pogués tenir el procés d'arbitratge sense necessitar més ajudes públiques, ja que l'entitat disposa de 1.270 milions d'euros obtinguts del bescanvi amb descompte dels productes 'híbrids', ha assenyalat Sevilla.

Els resultats positius de BFA-Bankia del primer semestre són el resultat, també, de la desinversió i la venda de participacions del grup. Segons les xifres facilitades per l'entitat, el 30 de juny el procés de venda de participacions ha generat per a l'entitat 729 milions d'euros, que hauran de sumar-se als 995 milions que s'obtindran quan es tanquin la resta d'operacions amb City National Bank, Inversis Banco i FinanMadrid. En total, la venda de participacions generarà una liquiditat superior als 1.700 milions d'euros.

stats