Economia 19/11/2013

Bayer controlarà des de Barcelona el 25% de les vendes globals del grup

La multinacional consolida el centre de serveis compartits inaugurat el 2001 a Sant Joan Despí

Toni Garganté
1 min

BarcelonaBayer ha consolidat l'anomenat centre de serveis compartits de Sant Joan Despí inaugurat l'any 2001. Es tracta d'una plantilla de 300 persones, d'una mitjana d'edat de 37 anys i 32 nacionalitats que presta serveis de comptabilitat, control i tecnologies de la informació per altres filials de Bayer a diferents països.

El director general del Service Center Barcelona, Erik Schonebeck, va reconèixer que el número de treballadors no augmentarà a curt termini, i que la bona notícia és que la multinacional alemanya ha decidit donar suport al centre amb l'ampliació de les seves competències. D'aquesta forma, duplicarà la seva activitat i passarà de centralitzar la comptabilitat d'11 a 22 països, inclosos Grècia, Turquia i Amèrica Llatina, a partir de l'any que ve.

Així, l'activitat de Sant Joan Despí tindrà a partir d'ara la responsabilitat sobre més de 50 filials del grup, que representen el 25% del volum de vendes totals. Bayer compta amb altres centres similars al català a Manila, Singapur i Gdansk, i a la central alemanya. Els dos primers donen serveis a Àsia i els Estats Units.

L'ampliació del radi d'acció del centre català no suposarà una inversió quantitativa important, però si que representarà un esforç en formació els tipus d'empleats, que compten amb un elevat nivell de qualificació, va remarcar Schonebek. El directiu va destacar que "per aconseguir el suport de la multinacional ha estat bàsica la qualitat del servei desenvolupada en els 12 anys d'existència del centre".

stats