Economia 24/11/2015

El BBVA diu que no hi ha evidències que el sobiranisme afecti la recuperació

Elena Freixa
1 min
El sector exterior compensarà Les retallades, segons el BBVA

BarcelonaL'economia catalana es recupera a bon ritme i sense que, de moment, es detecti cap "incidència significativa" del procés sobiranista, segons les estimacions del BBVA després d'estudiar les dades del darrer semestre. L'entitat ha fet una projecció de creixement del 2,4% del PIB català aquest any i preveu un 3,3% de millora per al 2016, segons ha explicat Rafael Doménech, cap d'Economies Desenvolupades del BBVA Research.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De cara al futur proper, però, el banc encara veu riscos sobretot per un repunt de la "incertesa política" que, segons adverteix, sempre és "negativa" perquè pot afectar a decisions d'inversió. Sobre les alertes per una fuga empresarial que arriben d'alguns organismes, el BBVA ha dit que no li consta.

El principal repte i urgència, segons l'estudi, és reduir l'atur. Malgrat que es crearan prop de 170.000 llocs de treball a Catalunya fins a finals del 2016, la taxa rondarà el 15%, una xifra "socialment inacceptable" i que triplica la d'economies de l'entorn com Alemanya.

stats