Economia 29/10/2014

BBVA guanya un 37% menys fins al setembre per la falta d'ingressos extraordinaris

L'entitat guanya 1.929 milions en els primers nou mesos de l'any i redueix la morositat per tercer trimestre fins al 6,1%

Efe
2 min
SEGON BANQUER DE CATALUNYA  Francisco González presideix el BBVA, que ja és la segona entitat catalana.

MadridEl BBVA va obtenir un benefici net de 1.929 milions d'euros fins a setembre, un 37,3% menys que durant el mateix període de l'any passat, quan va tenir uns ingressos extraordinaris per la venda dels seus negocis de reassegurança a Espanya i de pensions a Mèxic, Colòmbia i el Perú i també per la posada en equivalença de la seva participació al banc xinès CNBC.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entitat calcula que traient aquests extraordinaris del 2013, els guanys fins al setembre haurien crescut un 43,2%, fins als 2.277 milions, segons ha informat aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El conseller delegat del grup, Ángel Cano, assenyala sobre aquests resultats, una mica inferiors als que esperaven els analistes, que "el creixement dels ingressos reflecteix la fortalesa del nostre model de negoci" i afegeix que aquesta fortalesa i el seu nivell de solvència "han destacat entre la gran banca europea en les proves més exigents fetes al sector financer europeu".

En concret, segons les proves a la banca europea publicades diumenge el BBVA aconseguiria en 2016 una ràtio de capital del 8,2% en l'escenari més advers. Això converteix el BBVA en "un dels tres grans bancs europeus que supera el llindar del 8% en l'exercici", diu l'entitat.

El banc va reduir la ràtio de morositat per tercer trimestre consecutiu, fins al 6,1% davant del 6,4% del juny. Fa un any, la ràtio era sis dècimes més elevada. El nivell de cobertures també va créixer des del 60% al 63% al setembre.

El crèdit de l'entitat va créixer lleugerament, un 1,1%, fins a arribar als 361.084 milions, mentre que els dipòsits de clients van créixer el 8,5% i van sumar 329.610 milions.

A Espanya en concret, BBVA va guanyar 836 milions, un 70,2% més, i va registrar una ràtio de morositat del 6,2%, gràcies al descens dels crèdits dubtosos.

En el tercer trimestre del 2014, BBVA va destinar 1.245 milions d'euros a sanejaments crediticis i immobiliaris, en línia amb els dos trimestres anteriors i clarament per sota del 2013 i 2012, quan va destinar a aquesta finalitat, respectivament, 1.662 i 2.357 milions d'euros de mitjana el trimestre.

L'activitat immobiliària a Espanya va continuar reduint l'exposició neta a aquest sector, que acumula una disminució del 8,9% des de finals de l'any passat, explica el BBVA.

stats