Economia 15/07/2015

El BBVA redueix en un centenar els afectats per l'ERO a CatalunyaCaixa

Els acomiadaments baixaran de 2.000 a 1.901 persones, però els sindicats reiteren que és una mesura "insuficient"

Efe
1 min
L’entitat que presideix Francisco González ha accelerat la presa de posicions a CatalunyaCaixa tot i que encara no se n’ha formalitzat la compra.

BarcelonaLa direcció de BBVA ha reduït en un centenar, de 2.000 a 1.901 persones el nombre d'afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que negocia amb els sindicats de CatalunyaCaixa després de la compra de l'antiga caixa catalana. Les dues parts han mantingut avui una nova reunió en la qual l'empresa ha plantejat aquesta reducció en la llista d'acomiadaments, una mesura que els sindicats han considerat "insuficient".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts sindicals han assenyalat que l'empresa ha obert la porta a què els treballadors de les oficines de fora de Catalunya es mantinguin al marge de la negociació, de manera que caldria descomptar de la llista a altres 300 treballadors. Per ara, el nombre de sortides que hi ha sobre la taula és de 1.901 persones, una xifra que els sindicats es proposen reduir, segons ha assenyalat el delegat de CCOO a CatalunyaCaixa, Jordi Garcia.

Ignasi Ribera, d'UGT, ha afirmat que la reunió d'avui ha anat "malament" i s'ha mostrat a favor de dur a terme noves mobilitzacions en protesta per l'ERO. D'altra banda, Jordi Campins, del sindicat SEC, ha lamentat l'actitud d'"intransigència" de la direcció que, més enllà d'aquest petit avanç en l'afectació de l'ERO, ha rebutjat totes i cadascuna de les propostes plantejades per la representació sindical.

Les parts no han pactat, per ara, una nova data de reunió, a l'espera que els sindicats estudiïn la nova proposta del banc i fixin una posició.

stats