Economia 25/11/2012

El BCE i l'FMI insisteixen en una nova quitança al deute grec davant la resistència alemanya

La condonació podria arribar al 50% del volum del passiu en mans dels creditors públics

Efe
1 min
ENFRONTADES Dues de les dones europees més poderoses, Angela Merkel i Christine Lagarde, veuen l'austeritat des de perspectives diferents.

BerlínEl Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI) insisteixen en una nova quitança al deute grec davant la resistència del govern d'Angela Merkel, segons asseguren aquest diumenge diversos mitjans alemanys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La revista 'Der Spiegel', en la seva edició de la setmana, diu que l'FMI i el BCE volen una quitança radical que permeti que Grècia redueixi el seu deute del nivell actual (144% del PIB) al 70% del PIB el 2020.

Això implicaria que els estats creditors i el fons de rescat renunciessin a prop del 50% dels diners que se'ls deu.

El dominical 'Welt am Sonntag', per la seva banda, diu que es preveu una condonació del deute per al 2015, el que seria un estímul perquè Grècia tiri endavant les reformes exigides com a contraprestació al segon paquet d'ajuda, que venç el 2014.

Tant l'FMI com el BCE creuen, segons els mateixos mitjans, que sense una nova quitança Grècia no estaria en condicions de controlar el seu deute.

El govern alemany vol evitar una nova quitança que li costaria milers de milions al fisc alemany i només accepta una reducció d'interessos moderada.

stats