Economia 26/10/2018

Els beneficis del Sabadell fins al setembre es redueixen un 62%

L'entitat presidida per Josep Oliu guanya 247,8 milions d'euros entre el juliol i el setembre

Albert Cadanet
1 min
El conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, durant la presentació dels resultats.

BarcelonaEl Banc Sabadell no ha pogut revalidar els èxits de l'any passat. L'entitat presidida per Josep Oliu ha guanyat 247,8 milions d'euros aquests nou primers mesos de l'any, un 62% menys que el mateix període de l'any anterior.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una nota de premsa enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el banc també ha detallat que els ingressos ordinaris del grup han crescut un 2,2% interanual, mentre que el marge d'interessos (la diferència entre ingressos financers i costos financers) va ascendir als 2.742,7 milions d'euros, una dada que suposa un augment del 0,7% en comparació amb el 2017.

D'altra banda, el Sabadell continua reduint els actius problemàtics, així com també la ràtio de morositat. En el tancament del tercer trimestre d'aquest exercici, el valor dels actius problemàtics (sense tenir en compte TSB, la filial britànica del Sabadell) va ser de 13.630 milions d'euros, cosa que representa una reducció interanual de 538 milions d'euros.

Entre els fets més rellevants d'aquest tercer trimestre destaca el repartiment d'un dividend de 0,02 euros bruts per acció, que es lliurarà el 28 de desembre. Precisament arran de la publicació dels resultats, el valor dels títols de banc s'ha disparat. En l'última actualització, de les 9.38, les accions del grup han crescut més d'un 7% i s'han convertit en una de les poques empreses que obre l'Íbex-35 en números verds.

El Sabadell, que l'octubre de l'any passat va decidir traslladar la seva seu social de Barcelona a Alacant, aquest divendres al matí presentarà els seus resultats a Madrid amb Jaume Guardiola, el seu conseller delegat.

stats