Economia 05/10/2017

Banc Sabadell aprova definitivament traslladar la seu social a Alacant

El segon banc català mantindrà a Catalunya les seves oficines centrals i treballadors

Ara
2 min
El banc que presideix Josep Oliu va saltar al Regne Unit amb la compra de TSB i ara vol dotar l’entitat de més actius i clients.

MadridEl consell d'administració del Banc Sabadell ha acordat aquest dijous canviar el domicili social de l'entitat. Segons fonts de l'entitat, el motiu és perquè la percepció del risc ha augmentat i perquè hi ha hagut "grans moviments de dipòsits", que no són fugues, sinó trasllats de dipòsits de Catalunya a fora. S'apunta també que l'entitat no vol quedar fora de la seguretat jurídica que proporciona el marc regulatori del Banc Central Europeu (BCE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El trasllat de la seu social es farà en "un o dos dies" i sense que calgui convocar una junta extraordinària d'accionistes, tal com consta als estatuts de l'entitat. La nova seu serà a Alacant. Els serveis centrals de l'entitat, en qualsevol cas, continuaran ubicats a Barcelona. L'entitat busca una ciutat amb una infraestructura suficient per poder reunir consells d'administració.

D'altra banda, l'altre banc català, CaixaBank, també està estudiant traslladar la seva seu social fora de Barcelona. El principal banc català, però, necessita sotmetre la decisió a l'aprovació de la junta d'accionistes i ara negocia amb el govern espanyol un decret llei que li permeti realitzar aquest canvi de domicili social sense realitzar aquest tràmit.

Aquesta setmana, Sabadell i CaixaBank han liderat les pèrdues a l'Íbex, que ahir va patir la seva màxima caiguda des del Brexit.

Guindos ja ha tingut contacte amb tots dos bancs

D'altra banda, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha explicat en una entrevista a 'Bloomberg' que el compromís d'entitats com CaixaBank i el Sabadell està garantit i les ha definit com entitats "solvents, catalanes, espanyoles i europees".

"Puc assegurar que tenen les idees molt clares i que estan totalment compromeses", ha declarat, i ha afegit que ja ha mantingut contactes amb tots dos bancs i avança que es podrien plantejar traslladar la seva seu social.

stats