Tecnologia

Bezos deixarà de ser conseller delegat d'Amazon

El cap de la divisió de servidors de la multinacional, Andy Jassy, serà el seu substitut

2 min
Jeff Bezos, el conseller delegat d’Amazon.

BarcelonaGairebé 30 anys després de fundar Amazon, el magnat Jeff Bezos deixarà d’estar al capdavant de la plataforma de comerç electrònic. La companyia nord-americana ha anunciat aquest dimarts a la nit durant la presentació dels resultats del tancament del 2020 que el directiu farà un pas al costat i que a partir d’ara només ocuparà el càrrec de president executiu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A partir del tercer trimestre d’aquest any, doncs, Bezos passarà el relleu a Andy Jassy, fins ara cap d’Amazon Web Services, la divisió de servidors de la multinacional. Així doncs, el fundador d’Amazon deixarà de ser el primer directiu de l’empresa i, per tant, deixarà d’ocupar-se de la gestió operativa del negoci. Bezos, de 57 anys, va crear la companyia com a llibreria online el 1995 –als inicis es deia Cadrabra.com–, fins a convertir-la en un gegant que l’any de la pandèmia va facturar 386.000 milions de dòlars.

Amazon és el que és gràcies a la invenció”, ha assegurat l’empresari en un comunicat aquest dimarts. Bezos ha destacat la filosofia de la plataforma de fer “coses boges junts i convertir-les en normals”. “Quan mires els nostres resultats financers, el que veus en realitat són els resultats acumulats de la invenció. Ara mateix veig Amazon en el seu moment més innovador, cosa que ho converteix en el millor per a aquesta transició”, ha explicat per justificar el seu adeu com a conseller delegat.

En el nou rol de president executiu, Bezos centrarà els seus esforços en “nous productes i iniciatives en fase inicial”. A més, encara formarà part de la junta directiva. “Mai he tingut tanta energia, això no va de jubilar-se”, ha insistit l’home més ric del món, amb una fortuna de 196.000 milions de dòlars segons la revista Forbes. En aquest sentit, Bezos també ha destacat la trajectòria d’Andy Jassy dins d’Amazon i ha augurat que serà un “líder excel·lent” per a l’empresa.

La facturació s'ha disparat un 38% el 2020

En els últims resultats financers, la plataforma va facturar més de 125.000 milions de dòlars en un sol trimestre, coincidint amb la campanya de Nadal. El rastre del covid ha impulsat com mai les vendes a través d’internet i la facturació anual d’Amazon es va disparar un 38% respecte al 2019. Pel que fa als beneficis, van situar-se fins als 21.300 milions. Mentre la pandèmia ha arrossegat milions de botigues al tancament, Amazon va contractar 400.000 empleats als seus magatzems el 2020.

stats