Economia 15/08/2019

El bo espanyol es desploma per la por a una nova recessió

Continua la caiguda generalitzada de les borses europees

Ara
2 min
L’Íbex-35 toca mínims anuals

BarcelonaLa rendibilitat oferta en el mercat secundari pels bons espanyols amb venciment a deu anys va caure amb força dijous i va marcar el nou mínim històric del 0,052%, i fins i tot va arribar a desplomar-se fins al 0,049% durant la sessió, davant el temor d’una nova recessió econòmica. Des de l’inici de l’any, l’interès del bo espanyol a deu anys, que va acomiadar el 2018 a un 1,422%, s’ha reduït en un 96%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La recerca de refugi dels inversors en els emissors de deute de més confiança davant la incertesa dels mercats ha provocat la inversió de les corbes de rendibilitat dels bons dels Estats Units i del Regne Unit, que ofereixen més rendibilitat en els seus respectius venciments a dos anys que en la referència a deu anys. La inversió de la corba de rendibilitat del deute nord-americana es considera un indicador avançat de recessió, ja que des de mitjans dels anys 50 cadascuna de les nou recessions registrades en l’economia més important del món van estar precedides per aquest fenomen, encara que en ocasions aquesta inversió no va ser seguida d’una contracció de l’activitat, com va passar el 1998 durant la crisi de Rússia.

D’altra banda, dijous la borsa espanyola tot just va poder mantenir els 8.500 punts i va continuar en mínims anuals. Però durant la sessió l’Íbex-35 va arribar a marcar els 8.409 punts, registres que no es veien des de finals del 2018.

La resta de mercats europeus van caure fins i tot més que la borsa espanyola per por a una recessió, malgrat que, a diferència de l’Íbex-35, encara registren guanys anuals. Londres va baixar ahir un 1,13%, Frankfurt un 0,70% i París un 0,27%. A Milà era festiu.

stats