Publicitat
Publicitat

La borsa obre a l'alça a l'espera de la reunió del BCE

El petroli puja lleugerament al mercat de Londres

El principal indicador de la borsa espanyola, L'Íbex- 35, pujava un 0,18% en els primers compassos de la sessió amb els inversors expectants abans de la reunió que celebra aquest dijous el Banc Central Europeu (BCE), que podria anunciar noves mesures de estímul econòmic.

A les 09.17 hores, el selectiu espanyol sumava 16,20 punts i se situava en 10.892 unitats. Altres mercats europeus mostraven la mateixa tendència, amb alces del 0,05% a París, i del 0,23% a Milà.

Els inversors contenen l'alè davant la reunió que celebra el BCE, que previsiblement mantindrà sense canvis els tipus d'interès en el mínim històric del 0,05%, però abordarà l'aplicació de més estímuls monetaris a la zona de l'euro. La major part dels analistes preveu que el BCE començarà a comprar deute sobirà a gran escala el 2015, tot i que alguns economistes es mostren escèptics respecte a la capacitat d'estimular la conjuntura i la inflació, que s'ha situat en el 0,3% al novembre per la caiguda dels preus de l'energia. L'oposició del Bundesbank, el banc central d'Alemanya, a la possibilitat que el BCE compri deute sobirà, és total.

Així mateix, a l'agenda del dia destaca la subhasta de deute a llarg termini que celebra el Tresor Públic, que ja ha captat el 100,8% de les seves necessitats de liquiditat per a l'exercici.

L'euro ha obert al mercat de divises de Frankfurt ( Alemanya) a 1,2307 dòlars, pràcticament el mateix nivell respecte als 1,2305 dòlars a què es negociava ahir, mentre que el barril de cru Brent per a entrega al gener ha obert a l'alça en l'Intercontinental Exchange Futures ( ICE ) de Londres , en cotitzar a 70,35 dòlars, un 0,61% més que al tancament de la jornada anterior.

Més continguts de