BORSA
Economia 20/11/2012

L'Íbex-35 creix al ralentí després de l'èxit del Tresor

La pressió al mercat del deute es relaxa i fixa la prima de risc en els 437 punts bàsics

Lluís Goñalons
2 min
Interior de la borsa de Madrid durant la jornada de dimarts

BarcelonaL'Íbex-35 s'ha s'aprofitat de la pujada viscuda ahir i ha mantingut el creixement al ralentí. El principal selectiu espanyol ha tancant aquest dimarts amb una pujada del 0,19% i 7.778,70 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els dubtes sobre Grècia i la rebaixa de la qualificació de França no han frenat les vendes del Tresor espanyol, que ha aconseguit col·locar més de 4.900 milions d'euros en bons a 12 i 18 anys. Aquesta, ha estat la primera subhasta després d'haver cobert el 100% de les necessitats de finançament del 2012 i, per tant, l'emissió ha anat destinada a pagar les despeses del 2013.

Els valors que han configurat el pòdium d'increments han estat Sacyr, que ha crescut un 10,54%, Gamesa, que ha pujat un 4,49%, i Dia, que s'ha inflat un 4,79%.

Per contra, el rànquing de valors que ha liderat la part baixa de la taula l'ocupen Técnicas Reunidas, que ha caigut un 1,85%, Arcelormital, que ha precipitat un 1,71%, i Banco Popular, que s'ha precipitat un 1,40%.

La prima de risc –el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys i termòmetre de la confiança dels mercats en l'economia de l'Estat– ha amenaçat de fugir de la franja dels 450 punts després d'haver baixat fins als 437 punts bàsics.

El rendiment del bo a 10 anys s'ha pagat a un interès del 5,76%. El 'bund' alemany, per la seva banda, s'ha pagat a un 1,42% d'interès.

A les principals borses europees hi han predominat les compres. L'índex Euro Stoxx ha pujat un 0,58%, Frankfurt ha crescut un 0,69%, París, tot i la rebaixa de la seva qualificació per part de Moody's, ha augmentat un 0,65%, Londres, un 0,18%, i Milà ha tancat contracorrent i ha perdut un 0,25%.

El futur de Grècia, a debat

L'optimisme grec per rebre la concessió del nou tram d'ajudes xoca amb les últimes declaracions del govern alemany. El país germànic

Més amenaces per als mercats espanyols

Un dels tentacles que han mogut els mercats aquest dimarts ha estat la rebaixa de la qualificació del deute de França des de la matrícula d'honor –o Aaa– fins a l'excel·lent alt –o Aa1–, pel "risc que pateix el seu creixement econòmic", segons va informar aquest dilluns l'agència de qualificació creditícia Moody's.

El precipici fiscal americà amenaça l'economia de referència mundial, els Estats Units, com una bomba de rellotgeria.

stats