Economia 05/05/2012

Botín: "Hi ha poca demanda de crèdit. Els bancs volem prestar diners a projectes finançables"

El president del Banc de Santander anima a crear projectes "finançables" com a peça fonamental per crear ocupació

Efe
1 min

SantanderEl president del Banc Santander, Emilio Botín, ha assegurat avui que els bancs volen prestar diners per posar en marxa projectes que permetin reduir els índexs d'atur. "Hi ha poca demanda de crèdit i volem prestar. Volem que hi hagi projectes que siguin finançables, que és fonamental si volem rebaixar l'atur que tenim", ha dit el banquer després de presentar als mitjans de comunicació la memòria de la Fundació Botín, que també presideix.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, el president del Banc Santander ha aplaudit la recent aposta del Govern de Cantàbria "InverCantabria", un fòrum de trobada entre administració i empresaris per generar i accelerar les inversions a la regió sobre cinc àmbits estratègics. "Això té molt bon aire", ha dit Botín, que ha destacat la posada en marxa d'un projecte d'aquesta envergadura que busca la riquesa de la comunitat i la creació de llocs de treball.

La recuperació, pel 2013

Així, ha assegurat que el Banc Santander està aprofitant tota la presència que té al món, especialment a Llatinoamèrica, per atraure inversió a Cantàbria, especialment en l'àmbit del turisme i dels camps de Golf. "El Govern està molt implicat en aquest assumpte i nosaltres estem al màxim", ha dit Botín.

D'altra banda, el president del Santander ha incidit en el missatge que va llançar ahir al final de la XII Junta d'Accionistes d'Universia a Múrcia, i, sobre l'estat general de l'economia, ha dit que el 2012 serà un any "molt difícil", cosa del que cal "mentalitzar-se" -ha dit-, de manera que ha demanat un esforç a tots els agents -governs, oposició, sindicats i empresaris- per aconseguir millorar, cosa que, segons ha indicat, passarà el 2013.

stats