Economia 13/03/2015

BPA limita a 30.000 euros les retirades en efectiu que poden fer els clients, segons la SER

També limita a 50.000 euros les transferències a altres entitats, i posen traves a realitzar transferències fora del Principat

Ara
1 min
AMISTATS PERILLOSES  Segons les autoritats nord-americans, alts directius del banc obtenien comissions exorbitants a canvi d’ajudar a blanquejar els seus fons a persones relacionades  amb el crim organitzat.

BarcelonaBanca Privada d'Andorra ha limitat a 30.000 euros en efectiu els diners que poden retirar els seus clients, segons ha revelat aquest divendres la Cadena SER.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els clients de l'entitat financera que s'han personat a les oficines de BPA aquest matí per fer retirades en efectiu han explicat que se'ls ha informat que no podien retirar més de 30.000 euros. L'entitat intervinguda per l'Institut Nacional Andorrà de Finances tampoc els ha permès fer transferències a altres bancs del país per un valor superior a 50.000 euros.

Dins l'entitat s'han viscut situacions tenses i s'han generat cues de fins a hora i mitja. Els clients de BPA estarien obrint comptes a les altres quatre entitats del país i fent transferències, però tenen problemes per realitzar transferències fora del Principat.

Espanya intervé Banco de Madrid

Pel que fa a la seva filial a Espanya, aquest divendres la unitat d'intel·ligència financera espanyola, el Sepblac, ha denunciat davant la Fiscalia Banco de Madrid per indicis de blanqueig. Segons la unitat encarregada d'investigar blanqueig en entitats financeres, ja havia començat a investigar la filial de la BPA aquest febrer, abans de la denúncia dels Estats Units, i es van detectar problemes de funcionament i de control intern, a més d'altres operacions sospitoses.

stats