Publicitat
Publicitat

ENTITATS FINANCERES

Representa el 10% del total de la plantilla

El britànic HSBC retallarà 30.000 llocs de treball fins al 2013

L'entitat justifica la mesura per l'augment dels costos, que el banc vol reduir en 2.400 milions d'euros durant els pròxims dos anys

El banc britànic HSBC ha anunciat que retallarà 30.000 llocs de treball, el 10% de la seva plantilla mundial, per fer front a l'augment de costos. L'entitat també aposta per tancar algunes oficines. Amb aquestes mesures el banc preveu reduir els seus costos en 2.400 milions d'euros durant els pròxims dos anys. L'entitat justifica els ajustos per la necessitat d'adequar-se a les noves normes de solvència internacional de Basilea III, que obligaran les entitats a disposar de més capital de màxima qualitat per fer front als escenaris de crisi.

De moment, HSBC ja ha retallat 5.000 llocs de treball, segons ha fet saber el conseller delegat de l'entitat, Stuart Gulliver, durant la presentació de resultats del banc. HSBC ha millorat els beneficis un 36% el primer semestre, fins a 6.393 milions d'euros. Gulliver també ha informat que el banc ha venut 195 sucursals que tenia als Estats Units per valor de 694 milions d'euros, amb la qual cosa ha reduït la seva presència al país.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT