La caiguda de Gowex deixa via lliure a Eurona en el mercat de Wi-Fi gratuït

El president d'Eurona creu que la crisi de Gowex "ha fet mal a tot el MAB"

La caiguda de Gowex, la companyia especialista en subministrar Wi-Fi gratis que ahir va presentar concurs de creditors després que el seu expresident i exconseller delegat, Jenaro García, admetés haver falsejat els comptes de, com a mínim, els últims quatre anys, ha deixat lliure el mercat del Wi-Fi a Eurona, l'operador de telecomunicacions d'última milla que també cotitza al Mercat Alternatiu Borsari (MAB).

El president d'Eurona, Jaume Sanpera, creu que la crisi de Gowex "ha fet mal a tot el MAB", però defensa que aquest mercat és necessari per a les petites empreses: "Els grups són petits i s'identifiquen un amb la resta. Gowex ha usat pràctiques dolentes i ha contagiat el mercat, generant una crisi de confiança". En aquest sentit, Sanpera ha defensat l'existència del MAB, ja que és una eina "fantàstica i imprescindible" per a Espanya i per a les petites empreses.

L'objectiu principal d'Eurona, l'operadora de telecomunicacions independent que ofereix serveis de telefonia i accés a internet, és posar al mercat "un model de Wi-Fi que funciona". A diferència del servei gratuït que tenia Gowex, i tal com Sanpera insisteix, el servei que subministra Eurona és de pagament. Per aquest motiu, el president d'Eurona ha recalcat que la connexió que ofereix l'operadora de telecomunicacions "ha de ser molt millor" que la que subministrava Gowex, pel fet que s'està pagant per aquest servei.

Actualment, Eurona és present a 28 aeroports d'Espanya, 50.000 habitacions d'hotel, Ifema i Fira de Barcelona. També en diversos centres comercials i a les botigues Ikea.