Economia 17/02/2015

La Caixa facilita allargar la 'tarifa plana' a la Seguretat Social a 10.000 joves

Menors de 30 anys pagarien 50 euros al mes de quota d'autònoms durat el primer any (sis mesos amb l'ajuda del ministeri i sis més amb el programa del banc)

Elena Freixa
2 min
La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, amb el director general de l'Obra Social La Caixa, Jaume Giró. PERE VIRGILI

BarcelonaLa 'tarifa plana' juvenil que consisteix en quotes d'autònoms de 50 euros mensuals a la Seguretat Social durant sis mesos podrà allargar-se en alguns casos. L'Obra Social de La Caixa ha presentat aquest dimarts un programa d'ajudes dotat amb cinc milions d'euros que permetrà a 10.000 joves menors de 30 anys allargar durant sis mesos més aquesta quota reduïda d'autònoms.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El programa consisteix en una ajuda de 75 euros mensuals que, a la pràctica, fa que el jove beneficiari segueixi pagant 50 euros un cop acaba l'ajuda que ofereix el ministeri d'Ocupació. Per acollir-s'hi, el jove ha de ser autònom, haver passat per la tarifa plana del ministeri (haver-s'hi acollit quan tenia menys de 30 anys) i estar com a mínim en el setè mes de cotització. Les sol·licituds es poden començar a presentar a partir del 19 de febrer a través de la web www.creemosenlosjovenes.es.

El govern espanyol va posar en marxa el programa de 'tarifa plana' per a joves per tal d'incentivar el treball per compte propi i l'emprenedoria. En conjunt, es tracta d'uns trams de bonificacions que fan que el jove pagui menys Seguretat Social durant els seus primers 30 mesos com a autònom.

Durant el primer sis mesos, els 50 euros mensuals equivalen a una reducció del 80% de la quota. En un segon tram de sis mesos, la reducció és del 50% i la quota passa a ser d'uns 127 euros mensuals (aquí és on ofereix l'ajuda La Caixa per seguir pagant 50 euros). En un tercer tram, la quota passa a ser de 179 euros amb una bonificiació del 30%.

La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha explicat durant la presentació del programa a Barcelona que ja hi ha 130.000 joves menors de 30 anys a tot l'Estat que s'han acollit a la tarifa plana. Ha destacat la millora del mercat laboral també per a aquest col·lectiu especialment castigat durant els anys de crisi i ha dit que ara hi ha 120.000 joves aturats menys que quan el PP va arribar a La Moncloa el desembre del 2011.

stats