Economia 31/10/2019

El conseller delegat de CaixaBank sobre Tsunami Democràtic: "Les protestes a les seus dels bancs no són justificades"

Gonzalo Gortázar creu que l'economia no viu "una recessió sinó una desacceleracció"

Daniel Martín
2 min
Gonzalo Gortázar conseller delegat de CaixaBank, durant la presentació de resultats durant els primers nous mesos del 2019

ValènciaEl conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha comparegut aquest dijous a València, on la companyia catalana té la seu social des de l'octubre del 2017, per avaluar els resultats de l'entitat bancària des del gener fins al setembre d'enguany. Un acte on el màxim executiu de l'empresa també ha contestat les nombroses preguntes sobre la situació política i econòmica a Catalunya i Espanya.

Protestes del Tsunami Democràtic

"Les protestes [del Tsunami Democràtic] a les seus [de CaixaBank i altres companyies] no són justificades i no són positives per trobar una solució. No podem sinó respectar tot allò que entre al món de la no-violència. Esperem convèncer aquells que ens acusen de ser part d'una cosa que nom som perquè som una entitat destinada a donar serveis financers amb una vocació social extraordinària".

Nova crisi econòmica

"Estem en un procés de desacceleració i no de recessió. L'exemple el tenim en el fet que s’està creant ocupació, tot i que molta menys”.

Incertesa política

"La inestabilitat no ajuda al creixement econòmic. Gràcies a Déu Espanya i Catalunya han continuat creixent".

Fusions

"Els tipus de crèdit baixos no varien la nostra posició i pensem que fent les coses bé podem transitar per un món difícil i no tenim en els nostres plans fer operacions [fusions]".

Nova llei hipotecària

"Ha sigut un gran pas i dona seguretat jurídica i ha de permetre que totes les execucions immobiliàries que estan suspeses es posin en marxa i acabin el procés corresponent. Les entitats financeres hem après a fer les recuperacions hipotecàries amb una sensibilitat social màxima".

Frau a l'EMT de València

"Lamentem el frau i ens ha de servir a tots de recordatori de la creixent amenaça del frau cibernètic. Nosaltres hem actuat per ordres precises del client i van ser els nostres controls els que van detectar l’operativa".

stats