Economia 28/01/2015

El jutge imputa tots els directius que van fer servir les targetes 'black' de Caja Madrid i Bankia

Es tracta d'un total de 78 antics membres del consell d'administració que van gastar fins a 15,2 milions d'euros entre el 2003 i el 2012

Ara
1 min
La seu de Bankia, a Madrid. REUTERS

MadridTots els directius que van fer servir les targetes opaques de Caja Madrid i Bankia hauran de passar, finalment, pel banc dels acusats. El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha imputat 78 antics membres del consell d'administració de Caja Madrid, integrada des del 2011 a Bankia. Tots ells haurien fet servir targetes 'black' sense declarar a Hisenda. En total, i entre el 2003 i el 2012, van carregar despeses personals per valor de 15,2 milions d'euros.

Tots ells estan imputats per un delicte d'administració deslleial o bé d'apropiació indeguda. De moment, només cita per als pròxims 16 i 17 de febrer 27 directius.

Fins ara ja estaven imputats en aquest escàndol els expresidents de Caja Madrid Rodrigo Rato i Miguel Blesa, així com també l'exdirector financer Ildefonso Sánchez Barcoj. Ara amplia la responsabilitat a exconsellers com Ricardo Romero de Tejada, Estanislao Rodríguez Ponga i membres o exmembres del PP, PSOE, IU i els dos grans sindicats com Jesús Pedroche (PP), Antonio Romero i Virgilio Zapatero (PSOE), José Antonio Moral Santín (IU), José Ricardo Martínez (UGT) i Rodolfo Benito (CCOO).

stats