Mercat laboral

Calviño reclama a la patronal que doni suport a la reforma laboral

La ministra ha lamentat que la CEOE no avalés l'augment de les cotitzacions

2 min
La ministra d'economia, Nadia Calviño, aquest dijous a Foment

BarcelonaDesprés del no a l'augment del salari mínim interprofessional (SMI) i del no a l'increment de les cotitzacions 0,6 punts percentuals per garantir les pensions dels baby boomers, la ministra d'Economia, Nadia Calviño, ha fet una crida a la patronal CEOE perquè se sumi als diferents acords que hi ha pendents abans que acabi l'any, com la mateixa reforma de les pensions o la laboral. Pel que fa a aquesta última, Calviño ha destacat que és "molt important que sigui un acord tripartit [govern espanyol, sindicats i patronal] perquè la reforma s'executi de manera eficaç i perduri en el temps". En aquest sentit la ministra ha insistit que hi ha molt en joc i ha lamentat que la patronal "no s'hagi sumat a l'acord amb els sindicats" per augmentar les cotitzacions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Calviño ha fet aquestes declaracions precisament a la seu de la patronal Foment del Treball, que aquest dijous ha organitzat la trobada Next Generation EU: una oportunitat per a la innovació, la sostenibilitat i el creixement. El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha sigut l'encarregat de donar el tret de sortida a la jornada, en la qual també han assistit la presidenta de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), Cani Fernández, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

La vicepresidenta primera de l'executiu espanyol ha destacat que, a part de les inversions que es preveuen fer amb els fons Next Generation, algunes de les quals ha repassat, les reformes laborals o la de pensions també formen part d'aquest pla de recuperació. En aquest sentit ha afirmat que la recuperació econòmica "ja està en marxa" i ha defensat el paper del seu govern durant la crisi sanitària, fet que ha evitat, ha dit, una caiguda del producte interior brut (PIB) superior al 25% o la destrucció de més de tres milions de llocs de treball. Calviño també ha insistit en la necessitat d'aprofitar "al màxim l'oportunitat que representen els fons Next Generation".

Prèviament el president de Foment li havia reclamat més agilitat perquè les empreses puguin accedir als fons com més aviat millor i la ministra li ha recordat tots els passos que s'han fet amb poc més d'un any, assegurant que Espanya és el país que va més avançat en la petició dels fons.

stats