Economia 21/12/2015

Empresaris reclamen als polítics "esforç" per arribar a pactes de govern

Miquel Valls (Cambra de Comerç) i Joan Rosell (CEOE) veuen els resultats del 20-D com el final de les majories absolutes i criden al diàleg

Ara / Agències
1 min
El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, defensa que la recuperació “s’accelera” i no té marxa enrere.

BarcelonaEl president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha reclamat aquest dilluns un "esforç dels polítics" per aconseguir un pacte que permeti una governabilitat estable i duradora.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el discurs tradicional de Nadal, Vall ha subratllat que els ciutadans han escollit un resultat que obliga els polítics a "una cultura de pacte a la qual s'hauran d'acostumar". El nou escenari polític que comença després del 20-D farà difícil que es vegin noves majories absolutes.

Catalunya, ha dit el president de la Cambra, serà un dels temes més importants que tindrà damunt la taula el futur govern espanyol.

En la mateixa línia, el president de la CEOE, Joan Rosell, ha alertat que els polítics han de "canviar el xip" i que dialogar per arribar a un govern de coalició "no és tan complexe i difícil". Rosell ha afegit que caldrà ser "flexibles i col·laboratius" i no apostar per "programes de màxims, sinó de mínims". El president de la patronal ha assegurat que a Espanya li convé "tranquil·litat".

Per la seva banda, el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha afirmat que veuria bé la 'gran coalició': un pacte entre PP i PSOE per formar un govern estable.

stats