Economia 11/10/2017

El magnat Carlos Slim descarta traslladar la seu de FCC fora de Catalunya

Axa trasllada a Bilbao les filials espanyoles de vida i pensions i Bimbo i Applus marxen a Madrid

Ara
2 min
Carlos Slim ha apostat pel projecte de La Caixa amb la compra d'accions de Criteria. A la foto, durant una conferència a Honduras.

BarcelonaEl magnat mexicà Carlos Slim, un dels homes més rics del món, ha negat que la constructora FCC -que té sota el seu control- busqui canviar la seu social per treure-la de Catalunya i portar-la a una altra ciutat de l'Estat, segons informa Efe. FCC té la seu social a Catalunya, en concret al carrer Balmes de Barcelona, malgrat que la seva seu corporativa principal és a Madrid.

El magnat mexicà ha comparat la situació política de Catalunya amb un sisme. Des de Mèxic, on hi ha hagut un terratrèmol, i referint-se a la situació catalana ha dit: "És un altre sisme, allò", i ha indicat que no pensa portar la seu de FCC a cap altre lloc. Slim ha fet aquestes manifestacions en una roda de premsa centrada en el donatiu de la seva fundació per reconstruir les zones afectades pels terratrèmols del setembre a Mèxic.

Qui sí que ha acordat traslladar la seu de les seves filials espanyoles és el grup assegurador Axa. El consell d'administració d'Axa Espanya ha aprovat el canvi de domicili social de les entitats Axa Vida i Axa Pensions de Barcelona a Bilbao.

Segons ha informat la companyia aquest dimecres en un comunicat, aquesta decisió està motivada "per la necessitat de garantir la seguretat jurídica i protegir els interessos dels clients, mediadors, accionistes i empleats davant el context actual a Catalunya".

Bimbo i Axa Vida sí que marxen

L'asseguradora ha manifestat que aquests acords representen una acceleració dels processos de fusió d'Axa Vida amb Axa Aurora Vida dins de l'estratègia de simplificació d'entitats legals que la companyia va iniciar a principis d'any.

Axa ha traslladat un missatge de "tranquil·litat i normalitat" a tots els empleats, especialment els que tenen el centre de treball a Catalunya, clients, distribuïdors i accionistes. Ha afegit que el canvi de domicili social d'aquestes entitats no té cap conseqüència en els productes i serveis dels clients ni afectarà els treballadors i distribuïdors, "ja que l'activitat continua amb normalitat".

El fabricant de brioixeria Bimbo també ha comunicat aquest dimecres que ha decidit traslladar les seves societats amb seu a Catalunya a Las Mercedes (Madrid), des d'on la companyia ja gestiona el seu negoci per a Europa, Àfrica i Àsia.

Segons indica la companyia, la decisió s'ha pres per "mantenir la seguretat jurídica necessària per poder seguir treballant amb normalitat". Bimbo compta amb una fàbrica a Granollers, que estava inclosa entre els tancaments previstos en l'últim pla industrial de la companyia.

La companyia de certificacions ITV Applus també ha anunciat aquest dimecres que es trasllada. L'empresa, que cotitza en borsa, ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que trasllada la seu al carrer Campezo, del parc empresarial Las Mercedes de Madrid, per acord del consell d'administració.

Segons el comunicat, la decisió s'ha pres "per mantenir l'operativa normal" i "protegir el conjunt dels interessos de la companyia". Applus, per al trasllat, s'ha acollit al decret que va aprovar divendres el consell de ministres per facilitar el canvi de seu de les empreses catalanes.

stats