Economia 23/01/2018

Carrefour acomiadarà 2.400 treballadors de la seva seu a França

La cadena d'hipermercats francesa vol reduir costos i invertirà 2.800 M€ en el negoci digital

Ara
1 min
El TSJC desestima els recursos a l’impost a les grans superfícies

BarcelonaEl grup Carrefour ha anunciat un pla de transformació fins al 2022 que inclou l'acomiadament d'almenys 2.400 treballadors -d'un total de 10.500- de la seu francesa de la cadena. La companyia ha avisat que vol reduir fins a 2.000 milions d'euros de despeses en aquest període de temps i començarà estalviant amb un acord de baixes voluntàries, segons recull el diari 'Le Monde'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Els llocs de la seu es simplificaran, fet que significa tancar la seu de Bolonya i abandonar els plans per construir una nova seu de 30.000 m² a Essonne", ha explicat Carrefour en un comunicat. El 2016 l'empresa francesa comptava amb 384.151 empleats a tot el món, dels quals 115.000 treballen a França.

Carrefour també planeja reduir 273 botigues de l'antiga xarxa de la cadena espanyola DIA. "Es posarà en marxa un procés de recerca de compradors punt de venda per punt de venda", ha explicat l'empresa, que tancarà els establiments si no aconsegueix desfer-se'n.

Precisament, la cadena d'hipermercats ha anunciat que invertirà un total de 2.800 milions d'euros fins al 2022, "sis vegades" les inversions que ha fet fins ara. El seu objectiu és "convertir-se en un jugador important en les vendes d'aliments" a través d'internet, diu la companyia.

L'empresa ha anunciat un projecte d'inversió amb el gegant xinès Tencent, cinquena capitalització en el mercat mundial i el gran rival de la plataforma de comerç electrònic Alibaba. L'acord també inclou la cadena de supermercats xinesa Yonghui. "Aquesta transacció combinarà l'experiència de Carrefour en el camp de la distribució amb l'excel·lència tecnològica Tencent i Yonghui, sobretot el seu domini dels productes frescos", ha explicat Carrefour.

stats