Tecnologia
Economia 06/09/2021

La catalana Factorial tanca una ronda de 80 milions de dòlars amb un inversor nord-americà

L'empresa, dedicada als recursos humans, invertirà els diners en tecnologia i en contractar personal

2 min
D'esquerra a dreta, Pau Ramon, Bernat Farrero i Jordi Romero, els fundadors de Factorial

BarcelonaNova fita per a l'emprenedoria catalana. Factorial, una start-up barcelonina que desenvolupa tecnologia per al sector dels recursos humans, acaba de tancar una ronda de 80 milions de dòlars (uns 68 milions d'euros) amb el fons nord-americà Tiger Global Management.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A aquesta important injecció de capital s'hi suma l'aportació d'anteriors inversors com CRV, Creandum, Point Nine Capital, Columbia Lake Partners i K Fund, que fan que en total l'empresa hagi captat uns 100 milions de dòlars (uns 85 milions d'euros). De fet, Factorial tanca la ronda poc més d'un any després d'haver captat 15 milions d'euros d'aquests inversors.

Segons s'explica aquest dilluns en un comunicat, l'objectiu de l'empresa és convertir-se en la líder en el segment de la tecnologia orientada a facilitar la gestió de les pimes. La idea, sintetitzen, és permetre que les petites i mitjanes empreses tinguin accés a informació que habitualment no tenen per prendre decisions basades en dades, com ho fan les grans empreses. En concret, Factorial ha desenvolupat un sistema que automatitza les gestions del departament de recursos humans i que ja està instal·lat en organitzacions de més de 60 països.

Els prop de 85 milions d'euros aconseguits amb aquesta última operació permeten a l'empresa fundada per Jordi Romero, Pau Ramon i Bernat Farrero seguir creixent en aquesta línia. Els diners es destinaran principalment a millorar la seva plataforma i dissenyar noves solucions i a incrementar la plantilla.

"Contractarem dissenyadors de productes i enginyers excepcionals", asseguren des de l'empresa. "Igualment, pretenem seguir incrementant el nostre objectiu de comercialització: és a dir, escalar les nostres organitzacions de màrqueting, vendes i experiència de client per assegurar que donem el millor suport als nostres clients", afegeixen.

Aquesta empresa amb aproximadament cinc anys de vida ja té una plantilla de 257 treballadors i la idea és duplicar tots els seus equips en els pròxims mesos.

"El mercat del software de recursos humans resulta una oportunitat molt gran a Europa, i Factorial està increïblement ben posicionada per aconseguir-ho", conclou John Curtius, soci de Tiger Global, en aquest mateix comunicat.

stats