Publicitat
Publicitat

Els sous cauen prop d'un 2% en el tercer trimestre a Catalunya

Al conjunt de l'Estat, el descens salarial és molt menor, de només una dècima, respecte el tercer trimestre del 2013

Catalunya és una de les comunitats on més han retrocedit els sous en el tercer trimestre de l'any. El cost salarial per treballador va caure un 1,7% respecte el tercer trimestre de l'any passat, fins a situar-se en els 1.877 euros, segons l'enquesta que ha publicat l'INE aquest dimecres. Al conjunt d'Espanya, en canvi, els salaris van estabilitzar-se amb un descens de només una dècima, fins als 1.800 euros per treballador.

La caiguda dels costos salarials va fer que el conjunt dels costos laborals (els que sumen els salarials i la resta de costos) també caiguessin a Catalunya molt per sobre de la mitjana estatal, un 2% davant del retrocés del 0,4% a Espanya. El cost laboral mitjà per treballador i mes va situar-se en 2.550,32 euros a Catalunya per 2.450,1 euros a tot Espanya. Només al País Valencià el cost laboral va retrocedir més que a Catalunya, en concret, un 3,3%.

Amb aquest descens, els costos salarials van encadenar una nova caiguda després que ja es reduïssin un 1% a Catalunya durant el segon trimestre de l'any. De fet, es tracta de la tercera consecutiva en termes interanuals que registra l'INE i que mostra que els sous no han parat de caure en el que va d'any.

 

Més continguts de